17. October, 2017

Lavrič kralj rekreativne lige

Lavrič kralj rekreativne lige

V soboto, dne 14. 10. 2017, se je v prostorih biljardnice Break (Savska cesta 14, Kranj) odvil 8. turnir rekreativne lige, ki je prinesel tudi zaključek letošnjega rekreativnega tekmovanja. Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini desetka. Na začetku so bili borci razdeljeni v tri skupine po štiri, v eni skupini pa so se za napredovanje spopadli le trije. Turnir je bil še posebej zanimiv, saj sta se za prvo mesto na lestvici rekreativne lige borila Janez Lavrič (prosti igralec) in Peter Centrih (BK Gomes), med katerima je bilo pred začetkom zadnjega turnirja le 150 točk razlike.

Iz skupin sta oba omenjena akterja napredovala brez večjih problemov, poleg njiju pa so bili uspešni še Lovro Kokot (BK Break), Jan Hvalec (BK Break), Tadej Zelič (BK Gorenc), Luka Todorovič (KBL), Blaz Savšek (BK Kaval Premium) in edina predstavnica ženskega spola Maja Globočnik (BK Break).


Tako smo dobili še “dve skupini po štiri”, Lavrič in Centrih, v katera so bile uprte vse oči, sta bila vsak v svoji skupini. Lavrič je v svoji ostal neporažen in tako osvojil prvo mesto v skupini, Centrih pa je v svoji zasedel 2. mesto, prvi je bil Kokot, ki je bil tudi edini, ki ga je porazil. Globočnikova se je Lavriču pridružila pri napredovanju v polfinale v njuni skupini.


Prvo polfinale, ki v katerem sta bila Kokot in Globočnikova, ni bilo odigrano, saj je Kokot tekmo predal še pred udarcem prve krogle in s tem je bilo vse pripravljeno za tekmo večera Lavrič proti Centrihu. Lavrič je začel silovito in v petih minutah povedel z 2:0. Mariborčan praktično sploh ni prišel na mizo v tretji igri večera, Janez je igral suvereno in bil je trdo odločen, da osvoji ligo. Centrih je ob rezultatu 3:0 vzel time-out, a nič ni pomagalo. Še najlepšo priložnost je imel v peti igri, kjer je pospravil osmico in devetko, nato pa zgrešil enostavno desetko in povratka nazaj ni bilo več. Lavrič je zaključil z “eno bando”.


Lavrič je od samega začetka kraljeval tudi v finalu proti Globočnikovi. Najlepše osebe na turnirju se ni usmilil, povedel je s 4:0, a Maja ni sprejela dejstva, da bi ostala “na nuli”. Končni rezultat je bil 5:1.


Prosti igralec Janez Lavrič je tako postal prvak rekreativne lige, emocije so bile močne in ob njegovem veselju je bilo opaziti tudi solzne oči. V BZS-ju mu čestitamo ob velikem uspehu in mu želimo veliko uspeha tudi med profesionalci.


1. mesto: Janez Lavrič
2. mesto: Maja Globočnik
3. mesto: Lovro Kokot
3. mesto: Peter Centrih
5. mesto: Jan Hvalec
5. mesto: Tadej Zelič
5. mesto: Blaž Savšek
5. mesto: Luka Todorovič



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije