17. October, 2017

Lavrič kralj rekreativne lige

Lavrič kralj rekreativne lige

V soboto, dne 14. 10. 2017, se je v prostorih biljardnice Break (Savska cesta 14, Kranj) odvil 8. turnir rekreativne lige, ki je prinesel tudi zaključek letošnjega rekreativnega tekmovanja. Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini desetka. Na začetku so bili borci razdeljeni v tri skupine po štiri, v eni skupini pa so se za napredovanje spopadli le trije. Turnir je bil še posebej zanimiv, saj sta se za prvo mesto na lestvici rekreativne lige borila Janez Lavrič (prosti igralec) in Peter Centrih (BK Gomes), med katerima je bilo pred začetkom zadnjega turnirja le 150 točk razlike.

Iz skupin sta oba omenjena akterja napredovala brez večjih problemov, poleg njiju pa so bili uspešni še Lovro Kokot (BK Break), Jan Hvalec (BK Break), Tadej Zelič (BK Gorenc), Luka Todorovič (KBL), Blaz Savšek (BK Kaval Premium) in edina predstavnica ženskega spola Maja Globočnik (BK Break).


Tako smo dobili še “dve skupini po štiri”, Lavrič in Centrih, v katera so bile uprte vse oči, sta bila vsak v svoji skupini. Lavrič je v svoji ostal neporažen in tako osvojil prvo mesto v skupini, Centrih pa je v svoji zasedel 2. mesto, prvi je bil Kokot, ki je bil tudi edini, ki ga je porazil. Globočnikova se je Lavriču pridružila pri napredovanju v polfinale v njuni skupini.


Prvo polfinale, ki v katerem sta bila Kokot in Globočnikova, ni bilo odigrano, saj je Kokot tekmo predal še pred udarcem prve krogle in s tem je bilo vse pripravljeno za tekmo večera Lavrič proti Centrihu. Lavrič je začel silovito in v petih minutah povedel z 2:0. Mariborčan praktično sploh ni prišel na mizo v tretji igri večera, Janez je igral suvereno in bil je trdo odločen, da osvoji ligo. Centrih je ob rezultatu 3:0 vzel time-out, a nič ni pomagalo. Še najlepšo priložnost je imel v peti igri, kjer je pospravil osmico in devetko, nato pa zgrešil enostavno desetko in povratka nazaj ni bilo več. Lavrič je zaključil z “eno bando”.


Lavrič je od samega začetka kraljeval tudi v finalu proti Globočnikovi. Najlepše osebe na turnirju se ni usmilil, povedel je s 4:0, a Maja ni sprejela dejstva, da bi ostala “na nuli”. Končni rezultat je bil 5:1.


Prosti igralec Janez Lavrič je tako postal prvak rekreativne lige, emocije so bile močne in ob njegovem veselju je bilo opaziti tudi solzne oči. V BZS-ju mu čestitamo ob velikem uspehu in mu želimo veliko uspeha tudi med profesionalci.


1. mesto: Janez Lavrič
2. mesto: Maja Globočnik
3. mesto: Lovro Kokot
3. mesto: Peter Centrih
5. mesto: Jan Hvalec
5. mesto: Tadej Zelič
5. mesto: Blaž Savšek
5. mesto: Luka TodorovičKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije