24. December, 2018

Zajc zaprl sezono z naslovom državnega prvaka v Snookerju

Zajc zaprl sezono z naslovom državnega prvaka v Snookerju

Včeraj zvečer se je po dobrih dveh tednih dolgih tekem zaključilo državno prvenstvo v panogi Snooker, ki se je odvijalo v biljardnici Kaval, Ljubljana.

Tekmovanje je imelo dodaten naboj, ker je predstavljalo enega izmed mnogih prvih korakov na poti k priznanju Snookerja s strani OKS kot uradnega tekmovalnega sistema pod okriljem BZS. Prav tako pa se je prvaku prvič odpirala resna možnost nastopa na kakem izmed bodočih evropskih prvenstev. Tako smo imeli kar nekaj razlogov za posebno vzdušje.

Državnega prvenstva, ki je ves čas potekalo po sistemu enojne eliminacije, se je udeležilo 19 tekmovalcev iz vse Slovenije; od čistih ljubiteljev športa, pa do tistih, ki biljardne panoge in discipline jemljejo resno tudi v tekmovalnem smislu. Organizatorji so skušali tekmovalni sistem približati tistemu na najvišjih tekmovanjih. Tako smo imeli štiri neposredno uvrščene med zadnjih osem, same tekme pa so se igrale na zelo spodobne "best of" nize, kar je predstavljalo dodaten izziv za vse tekmovalce. Fizično in mentalno so morali ničkolikokrat zdržati tekme, ki se šle krepko preko sedmih ur, kar je pri nas zagotovo novota.

Za najzmožnejšega v tem smislu se je izkazal Miha "Žile" Zajc iz kluba biljardistov Ljubljana. S kontrolirano in natančno igro se je prebil vse do finala, kjer ga ja čakal Matej Dakol, prva Snooker palica BK Kaval Premium, ki je tekmovanje tudi gostil.

Miha je finale odigral disciplinirano, kot se za tak šport spodobi. Zdržal je devet ur izzivov in pritiskov ter se na koncu veselil zmage z 10:5 ter naslova državnega prvaka v Snookerju.

Drugo mesto je tako pripadlo Mateju Dakolu, tretji mesti pa sta si razdelila Klemen Šorak (BK Kaval Premium) in Boštjan Marolt (klub biljardistov Ljubljana).

Za konec se lahko samo še veselimo Snooker sezone 2019, ki bo poleg državnega prvenstva zagotovo postregla tudi s kakim ligaškim tekmovanje za vse vrste navdušencev. In samo upamo lahko, da kaj kmalu dobimo tudi Snooker ligo za najmlajše in tudi njim omogočim udejstvovanje v tem prelepem športu.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!  



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije