24. December, 2018

Zajc zaprl sezono z naslovom državnega prvaka v Snookerju

Zajc zaprl sezono z naslovom državnega prvaka v Snookerju

Včeraj zvečer se je po dobrih dveh tednih dolgih tekem zaključilo državno prvenstvo v panogi Snooker, ki se je odvijalo v biljardnici Kaval, Ljubljana.

Tekmovanje je imelo dodaten naboj, ker je predstavljalo enega izmed mnogih prvih korakov na poti k priznanju Snookerja s strani OKS kot uradnega tekmovalnega sistema pod okriljem BZS. Prav tako pa se je prvaku prvič odpirala resna možnost nastopa na kakem izmed bodočih evropskih prvenstev. Tako smo imeli kar nekaj razlogov za posebno vzdušje.

Državnega prvenstva, ki je ves čas potekalo po sistemu enojne eliminacije, se je udeležilo 19 tekmovalcev iz vse Slovenije; od čistih ljubiteljev športa, pa do tistih, ki biljardne panoge in discipline jemljejo resno tudi v tekmovalnem smislu. Organizatorji so skušali tekmovalni sistem približati tistemu na najvišjih tekmovanjih. Tako smo imeli štiri neposredno uvrščene med zadnjih osem, same tekme pa so se igrale na zelo spodobne "best of" nize, kar je predstavljalo dodaten izziv za vse tekmovalce. Fizično in mentalno so morali ničkolikokrat zdržati tekme, ki se šle krepko preko sedmih ur, kar je pri nas zagotovo novota.

Za najzmožnejšega v tem smislu se je izkazal Miha "Žile" Zajc iz kluba biljardistov Ljubljana. S kontrolirano in natančno igro se je prebil vse do finala, kjer ga ja čakal Matej Dakol, prva Snooker palica BK Kaval Premium, ki je tekmovanje tudi gostil.

Miha je finale odigral disciplinirano, kot se za tak šport spodobi. Zdržal je devet ur izzivov in pritiskov ter se na koncu veselil zmage z 10:5 ter naslova državnega prvaka v Snookerju.

Drugo mesto je tako pripadlo Mateju Dakolu, tretji mesti pa sta si razdelila Klemen Šorak (BK Kaval Premium) in Boštjan Marolt (klub biljardistov Ljubljana).

Za konec se lahko samo še veselimo Snooker sezone 2019, ki bo poleg državnega prvenstva zagotovo postregla tudi s kakim ligaškim tekmovanje za vse vrste navdušencev. In samo upamo lahko, da kaj kmalu dobimo tudi Snooker ligo za najmlajše in tudi njim omogočim udejstvovanje v tem prelepem športu.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!  Komentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije