8. March, 2019

1. Vseslovenski dan študentskega biljarda

1. Vseslovenski dan študentskega biljarda

Sreda je prinesla največji biljardni dogodek za študente doslej. V enem popoldnevu smo izvedli študentske turnirje v treh univerzitetnih središčih, katerih se je udeležilo preko 40 študentov in študentk. Kvalifikacijski turnirji za nastop na državnem univerzitetnem prvenstvu v biljardu (DUP) so potekali v Pool baru Lucija v Luciji, Biljarndici Kaval v Ljubljani in Biljard klubu Gomes v Mariboru. Zanimiva kombinacija izkušenih igralcev in začetnikov je poskrbela za prijetna tekmovanja.


Že tradicionalno najštevilčnejša udeležba je bila v Ljubljani, kjer smo po letu premora v sodelovanju z Unisport ponovno izvedli regijsko tekmovanje Univerze v Ljubljani (UL). V prijetnem tekmovalnem vzdušju je biljard igralo 22 študentov. Po kvalifikacijah se je najboljših 16 pomerilo na izpadanje. V finalu sta se pomerila favorita Klemen Šorak (Pedagoška fakulteta) in Vuk Strugar (Ekonomska fakulteta). Z rezultatom 6 – 3 je naslov prvaka UL osvojil Klemen Šorak. Tretje mesto sta osvojila Harun Šilič (Fakulteta za družbene vede) in Miha Jereb (Fakulteta za elektrotehniko).
Prvak UL Klemen Šorak: Vzdušje je bilo prijetno, veliko tekmovalcev. V ospredju ne samo tekmovalnost ampak tudi druženje. Dobra organizacija Unisport v sodelovanju z biljardnico Kaval. Nagrade so dobre, všeč so mi tudi praktične nagrade.

Kvalifikacije gostiteljev letošnjega DUP so pozitivno presenetile s številom prijavljenih. Univerzitetna športna zveza Primorske se je zelo angažirala pri promociji dogodka, ki se ga je udeležilo 11 študentov in 2 študentki. Med vsemi prijavljenimi je največ sreče in znanja pokazal Žan Kaplan (Fakulteta za management). V finalu je premagal Andraža Žalca (Fakulteta za pomorstvo in promet). Tretja sta bila Milan Nikolić (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije) in Jon Bažič (Fakulteta za management).
Zmagovalec, Žan Kaplan, sicer favorit za zmago že od prvega udarca, se je tekmovanja udeležil iz čiste zabave in navdušenja nad biljardom, s katerim se že dlje časa ukvarja. Njegov finalni nasprotnik, Andraž Žalec, pa je povedal tako: ‘’Udeležil sem se zaradi želje po udeležbi na Državnem prvenstvu. Mislil sem, da imam možnosti, nisem se motil, tako da sem vesel, da sem se prijavil. Všeč mi je bilo, da sem finalno tekmo odigral z mojim prijateljem Žanom. Žal v finalu ni bilo takšnega naboja kot je bilo v prejšnjih tekmah, ampak je bila super izkušnja. Imel sem se res super.  Veselim se še naslednjih dogodkov in upam, da jih bo čim več.’’

Jubilejni peti turnir Univerzitetnega mesta Maribor v sodelovanju z Zdravo Zabavo je edini potekal po sistemu vsak z vsakim. Po štirih urah tekmovanja je le ena igra razlike odločila o pravku Univerzitetnega mesta Maribor. Na svojem prvem nastopu je Aljoša Roškar osvojil naslov prvaka. Kljub zmagi nad Aljošo (4-3) se je Nikola Pintarić zaradi poraza v drugem krogu (4-2) še drugo leto zapored moral zadovoljiti z drugim mestom. Najboljše tri je zaokrožil Niki Knežević.

Najboljših 16 iz kvalifikacijskih turnirjev je dobilo vabilo za nastop na DUP, ki bo čez dva tedna (20. 3.) potekalo v Novi Gorici, v prostorih MagmaX.

Hvala vsem partnerjem za pomoč pri izvedbi prvega Vseslovenskega dne študentskega biljarda. Verjamemo, da bo zgodba z vsakim turnirjem uspešnejša.

Zahvaljujemo se:
Biljard klub Gomes Maribor
Kaval Group – Biljardnica Kaval Ljubljana
Pool Bar Lucija
SUSA – Slovenska univerzitetna športna zveza
Unisport – Športna zveza Univerze v Ljubljani
Univerzitetna športna zveza Primorske
Zdrava Zabava – Univerzitetna športna zveza Maribor

 

 

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije