21. October, 2019

5. A - Erčulj cementira prvo mesto sezone

V soboto, dne 19. 10. 2019 se je v biljardnici Break, Kranj odigral peti krog prve zvezne lige. Tekmovanja se je udeležilo 22 tekmovalcev, pomerili pa so se v disciplini devetke.

Iz kvalifikacijskega dela tekmovanja so se med najboljših šestnajst uvrstili Kristijan Gavez (BK Gomes), Matej Brajkovič (Kbl), Kristijan Nikl (BK Direkt), Blaž Kolenc (BK Break), Peter Fijavž (BK Gomes), Joško Kuhelj (BK Lukna), Sašo Mežek (BK Break) in Boštjan Obid (BK Bistr'c). Več o kvalifikacijskem delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Finalni del tekmovanja je potekal brez večjih presenečenj. Izpostavimo lahko dober rezultat Kristijana Nikla, ki je bil zelo blizu svoji prvi medalji iz tekmovanj najvišjega ranga. Najprej je v pravem trilerju premagal Simona Tomažiča (8:7), nato pa bil zelo blizu zmage proti Brajkoviču (6:8).

V finale sta se uvrstila oba prvopostavljena nosilca. Erčulj je premagal Joška Kuhlja, Miha Zajca in Denisa Godešo, Gradišnik pa Saša Mežka, Boštjana Obida in Mateja Brajkoviča.

Finale je bilo dokaj zanimivo. Matjaž je hitro povedel z 1:6 in vse je kazalo na gladko zmago, vendar pa je Mitji uspelo tekmo izenačiti na 7:7, prav tako pa je v tem trenutku imel prednost brejka. Vendar pa je slabo kontroliran otvoritveni udarec rezultiral v favlu, kar je Matjaž izkoristil, kot se spodobi. Najprej je zaključil za 8:7, nato pa s štapom na svoj brejk še potrdil zmago z 9:7. Tako je praktično zacementiral letošnjo prvo mesto sezone.

Tretji mesti sta si razdelila Matej Brajkovič in Denis Godeša.

Več o finalnem delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem tekmovalcem!

1980