14. October, 2018

Ana Gradišnik druga, Jasmin Ouschan prva.

Ana Gradišnik druga, Jasmin Ouschan prva.

Tekom vikenda se je v Celovcu, Avstrija, odigral tudi Eurotour v kategoriji žensk. Tega elitnega evropskega tekmovanja se je udeležilo 42 atletinj iz vse Evrope, med njimi tudi naša predstavnica Ana Gradišnik.

Očitno je Celovec srečno mesto za naše predstavnike. Uspehu Erčulja je Ana le še dodala. V izredni formi je nanizala pet zaporednih zmag in se brez poraza uvrstila v finale tega prestižnega tekmovanja.

Tako je kvalifikacijskem delu najprej premagala Ino Helvik iz Norveške (7:3), nato pa še domačinko Sandro Baumgartner (7:5). V izločilnih dvobojih zadnjih 16 je najprej odpravila Tamaro Peeters iz Nizozemske (7:4), nato Christine Feldmann iz Švice (7:2), v brezhibni polfinalni tekmi, kjer je izvedla pravo mojstrovino biljarda, pa še odlično Kristino Tkach iz Rusije (7:3). O teži nasprotnice priča podatek, da Kristina trenutno zaseda celo drugo mesto na ženski evropski ranking lestvici.

V finalu jo je čakala ultimativna preizkušnja. Večkratna svetovna prvakinja in dobitnica vseh možnih evropskih naslovov Jasmin Ouschan iz Avstrije. Ana je tekmo začela dobro, imala možnost za izenačenje na 2:2, a malce treme je botrovalo napaki na devetki. Od tam je imela dva ilegalna brejka, kar je numodoma rezultiralo v zaostanku 1:6. Kljub temu se naša tekmovalka ni predala, zaigrala je bolj sproščeno in nanizala tri zaporedne igre ter zaostanek zmanjšala na 4:6. Enajsta igra je postregla z izmenjavo sejfov po brejku, Jasmin pa je imela prvo pol priložnost. Zadela je težko enico, belo pa pripeljala po še bolj težki poti na idealno mesto za kombinacijo dva-devet, ki je ni zgrešila.

Tako se je tekma zaključila v korist Avstrijke, naša Ana pa se je kljub temu lahko s ponosom veselila odličnega drugega mesta.

Za velik uspeh ji toplo čestitamo.

     

 



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije