9. December, 2019

Ana Gradišnik - državna prvakinja v absolutni konkurenci

V soboto, dne 7. 12. 2019, se je v prostorih biljardnice Gomes in biljardnice Devetka Maribor odvilo sklepno dejanje letošnje sezone v absolutni kategoriji članov - državno prvenstvo v devetki.

Tekmovanja se je udeležilo 29 tekmovalcev in ena (1) tekmovalka in ob koncu dneva je naslov prvakinje pripadel prav njej. In prav nič ji ni bilo podarjeno. V enem težjih žrebov nasploh se je na poti v finale najprej pomerila z Blažom Kolencom (7:3), Miha Zajcom (7:3), v osmini finala z Denisom Godešo (7:3), v četrtfinalu z mlajšim bratom Klemnom (7:6), v polfinalu nato odpravila še Denisa Kragolnika (7:4), vse da bi lahko v finalu igrala še s starejšim od bratov, Mitjem.

Le-ta je v svojo prvo igro izgubil proti Kragolniku (5:7), nato pa se v finale uvrstil preko Mitja Kraglja (7:1), Roberta Rednaka (7:5), Boštjana Obida (7:2) in drugega polfinalista Matjaža Erčulja (7:3).

V družinskem finalu je Mitja vseskozi vodil in imel pri rezultatu 6:4 celo priložnost za zmago. A neizsiljena napaka ga je drago stala. Ana je zaostanek zmanjšala na 5:6, nato pa s taktično pametno igro Mitji prepustila le še tri sejfe ter zasluženo zmagala z rezultatom 7:6.

Mitja se je tako zadovoljil s srebrom, Denis in Matjaž pa sta si razdelila bron. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Čestitke Ani in seveda vsem tekmovalcem.

Aleš Mandič
Martin Lampret