3. May, 2022

Ana Gradišnik prvakinja OP Trevisa, prva v evropi!

Tekom podaljšanjega vikenda se je v Trevisu, Italija, odvilo odprto prvenstvo mesta Treviso, serije Eurotour. V ženski konkurenci je nastopila tudi naša prvakinja Ana Gradišnik (BK Bistrc).

V najmočnejši evropski konkurenci se ji je po porazu v prvem kolu tekmovanja uspelo prebiti v zaključni del tekmovanja najboljših šestnajst (16), kjer je najprej opravila z Amalio Matas iz Španije (7:6), nato Kim Christino Witzel iz Nemčije (7:4), potem Kristino Zlatevo iz Bulgarije (7:3), v finalu pa še s svojo dobro prijateljico iz Portugalske Saro Rocho (7:5).

Poleg svojega drugega naslova iz tekmovanj serije Eurotour pa je bila za nameček še nagrajena s prvim mestom na ženski evropski lestvici. Zagotovo največji trenutek ženskega slovenskega biljarda, če ne tudi nasploh.

V po-finalnem intervjuju je v znaku največjih prvakov dejala: "V resnici, samo vadim in želim dvignit svojo igro. Nočem ostati na isti ravni, čeprav sem trenutno št.1, to v resnici ne pomeni ničesar v smislu moje igre, zato želim samo izboljšati svojo igro."

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

V imenu celotne Biljardne zveze Slovenije Ani iskreno čestitamo, izrekamo pohvale in želimo uspešno pot naprej.

Ana, BRAVO!!!

Aleš Mandič