19. April, 2022

Benko petič, Marinko državni prvak

V soboto, dne 16. 4. 2022, sta se odigrala 5. krog II. slovenske lige in državno prvenstvo v 14.1 za seniorje.

V biljardnici Direkt je še petič zaporedoma letos slavil Maks Benko (12), tokrat v disciplini desetke. V finalu tekmovanja, ki se ga je udeležilo 23 tekmovalcev sta se pomerila mladi Maks (Direkt) in prekaljeni Peter Fijavž (Celje). Maks se je v izločilne dvoboje prebil preko izjemno težkega žreba; najprej Strugarja in močno pogrešanega povratnika Miha Rihtaršiča, nato pa še preko Bratiča (6:0) in Šoraka (6:4). Petrova pot pa je šla najprej preko Garlattijeve in Rednaka, nato pa še Rihtaršiča (6:5) in Obida (6:4).

V izjemno kvalitetnem, taktično dovršenem in naravnostn infarktnem finalu je Maks zmagal s 7:5 ter se tako veselil pete zaporedne zmage in zaenkrat perfektne sezone na tekmovanjih II. lige. Tretji mesti sta si razdelila Šorak in Obid.

V biljardnici Tržič so tekmovali naši veterani. Devet se jih je udarilo v kraljevski discilini strejtpoool-a. V finalu skupino najboljših štirih (4) so se uvrstili Štrucl Miha in Aleksander Raišič (75:66) ter Marinko Jože in Pečečnik Aleš (75:35). Že skorajda klasično finale med Marinkom in Štruclom je tokrat dobil Jože. Z rezultatom 75: 65 je ugnal svojega nasprotnika in se tako veselil novega naslova državnega prvaka.

Iskrene čestitke vsem članom kot tudi vsem našim veteranom.

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar