14. November, 2021

Blažko prvi, mladinci odlični!

V soboto, dne 13. 11. 2021, se je v prostorih biljardne hiše Ljubljana odigral drugi krog III. slovenske lige. Tekmovanja se je udeležilo 11 tekmovalcev, ki so se po sistemu skupin pomerili v disciplini desetke.

Iz prve skupine so se v četrtfinale uvrstili naslednji tekmovalci (po vrstnem redu) Vuk Strugar, Rok Količ, Maj Badovinac in Blaž Rus (vsi Direkt), iz druge pa Svit Pavlinjek, Tomaž Varvaris, David Gradišnik in Marjan Bratič.

Marjan se je v finale uvrstil preko Vuka (6:3) in Gradišnik D. (6:4), Blaž pa preko Svita (6:5) in Maja (6:3). Finale med predstavnikoma generacij je bilo naravnost infarktno. Blaž je hitro povedel s 5:1 in vse je kazalo na razmeroma enostransko finale, a Marjan je prestavil v višjo in izkoristil prav vse ponujene drobtinice ter rezultat poravnal na 5:5. Tesna zadnja partija je pripadla Blažkotu, ki je tako osvojil svoj prvi turnir sezone in se povsem zasluženo veselil lepe zmage.

Izpostavljamo še spodbuden uspeh mladincev. V polfinale so se uvrstili kar trije, na petem mestu pa je sestavo zaokrožil še Svit Pavlinjek.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim.

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar