17. February, 2019

Brajkovičev sprehod do zlata

Dne 16. 2. 2019 se je v prostorih biljardnice Break, Savska cesta 34, Kranj, odvil 2. krog slovenske II. lige. Tekmovanja se je udeležilo 24 domačih tekmovalcev in ena (1) predstavnica ženskega biljarda: vse iz Italije se je k nam pripeljala Francesca Garlatti, ki je že na svojem prvem tekmovanju pokazala, da bo letos hud trn v peti marsikateremu moškemu nasprotniku.

Prvič v sezoni je nastopal tudi naš najboljši parašportnik Matej Brajkovič in kakšen turnir je imel!? Do naslova prvaka se je praktično sprehodil. A pojdimo po vrsti.

Kvalifikacijski del tekmovanja je postregel z naslednjimi četrtfinalisti: Matej Brajkovič (KBL), Lovro Kokot (BK Break), Sašo Mežek (BK Break), Franci Čučnik (KBL), Damir Petrinec (Zavod Advantis), Blaž Bižal (BK Direkt), Simon Tomažič (BK Bistrc) in prav Francesca Garlatti (BK Direkt).

Brajkovič si je pot v finale utrl preko Kokota (7:6) in Mežka (7:3), Tomažič pa preko Francesce (7:4) in Bižala (7:4) in vse je bilo pripravljeno na zanimiv obračun med izkušenim Brajkovičem in prihajajočim Tomažičem. Finalni dvoboj kljub temu ni dosegel dramatičnih višav, katerih smo se nadejali. Matej je z izkušnjami starega mačka Simonu jemal igro za igro in se dokaj hitro veselil zmage s 7:2 ter tako svoje prve turnirske zmage v II. slovenski ligi.

Potrebno je izpostaviti tudi odličen nastop Francesce. Z zmagami nad Hudolinom (6:0), Štembergerjem (6:5) in Savškom (6:1) se je uvrstila med najboljših osem že na svojem prvem turnirju. Kot rečeno jo je zaustavil šele kasnejši finalist Tomažič, pa tudi ta tekma je bila poravnava vse do 4:4. Skratka, zelo spodbuden nastop.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Končna razvrstitev najboljših:

1. mesto - Matej Brajkovič
2. mesto - Simon Tomažič
3. mesto - Blaž Bižal in Sašo Mežek

5. mesto - Lovro Kokot, Franci Čučnik, Damir Petrinec in Francesca Garlatti.

Čestitke vsem tekmovalcem!

1980