14. March, 2022

Bratič in Benko prva

Tekom trajanja evropskega prvenstva sta se v domačih ligah odigrali tekmi 4. kroga III. in II. slovenske lige. Obe tekmovanji sta potekali v biljardnici Direkt, tekmovalci pa so se pomerili v disciplini mednarodne osmice.

Tretja liga je igrala dne 5. 3. 2022. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev v polfinali pa so se uvrstili Svit Pavlinjek in Oleg Birgmajer (5:2) ter Marjan Bratič in Maj Badovinac (5:2). V finalu je Marjan premagal Svita s 5:2 in se veselil svojega prvega naslova letošnje sezone. Tretji mesti sta si razdelila Birgamjer in Badovinac.

Druga liga pa je odigrala dne 12. 3. 2022. Tekmovanja se je udeležilo 19 tekmovalcev, v izločilne četrtfinale dvoboje pa so se uvrstili Maks Benko (Direkt), Edi Ramšak (Gomes), Aleš Kokalj (Gomes), Tomaž Benedičič (Osmica), Robert Rednak (Direkt), Maj Badovinac (Direkt), Oleg Birgmajer (Kbl) in Boštjan Obid (BIstrc). V finalu sta se pomerila Maks Benko in Boštjan Obid. Prvi se je v finale uvrstil preko Ramška (6:2) in Kokalja (6:3), drugi pa preko Birgamjerja (6:0) in Rednaka (7:4). V napetem finalu je bil Maks nekoliko boljši in tekmo dobil s 7:5 ter se tako veselil še svoje četrte zaporedne zmage na tekmovanjih II. lige. Tretji mesti sta si razdelila Rednak in Kokalj.

Čestitke najboljšim in vsem nastopajočim.

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar