10. September, 2018

Družinsko prerivanje na 5. turnirju ZL

V soboto, dne 8. 9. 2018 se je v prostorih biljardnice Direkt pričel jesenski del sezone 2018. Šestindvajset (26) tekmovalcev, med njimi tudi trije mladinci, se je pomerilo v disciplini desetke. Poleg mladincev je srce razveselilo tudi nekaj starih in novih imen biljarda. Med povratniki izpostavljamo Vida Kukleca, ki je s suverenim prvim mestom v skupini dokazal, da še vedno zna sukati palico, od novih imen pa je presenetil Boštjan Marolt, ki je že na prvem tekmovanu vknjižil prvo zmago. Obema želimo še več podobnih tekmovanj.

Iz kvalifikacijskega dela tekmovanja so se v izločilne dvoboje zadnjih šestnajst naposled uvrstili Kristijan Nikl (BK Direkt), Matej Brajkovič (KBL), Franci Čučnik (KBL), Simon Tomažič (BK Direkt), Robert Vončina (BK Direkt), Bojan Uljan (BK Direkt), Vid Kuklec (KBL) in Robert Rednak (BK Direkt). Več o kvalifikacijskem delu si lahko ogledate tukaj.

Izločilni dvoboji so tokrat presenetljivo postregli z družinskim merjenjem moči.

Kasnejša finalistka Ana Gradišnik je imela na papirju najtežji žreb. Že v osmini finala jo je čakal neugodni Matej Brajkovič (7:4), nato Miha Šinkovec (7:5), sicer vrhunski tekmovalec in tudi aktualni državni prvak v disciplini 14+1, v polfinalu pa trenutno prvi s slovenske ranking lestvice Jure Potočnik, katerega je v dramatičnem finišu, po zaostanku 2:5, premagala z rezultatom 7:6.

Mitja Gradišnik je imel nekoliko lažjo pot do polfinala. Najprej je ugnal klubska kolega Roberta Uljana in Igorja Bajsiča (oba 7:2), v polfinalu pa ga je čakal mlajši brat Klemen Gradišnik, ki je v četrtfinalu z rezultatom 7:3 presenetil upravičeno večnega favorita domačih tekmovanj Matjaža Erčulja. Med bratoma ni bilo veliko razlike, napaka ali dve več s strani mlajšega je pomenila zmago Mitje in njegovo uvrstitev v finale.

Če je na začetku kazalo, da bo finale enosmerno (vodstvo Mitje s 3:0), pa je Ana znova dokazala, da ima čelo hladno, glavo pa trdno nasajeno na ramenih. Razliko je izničila, v delu tekmovanja imela celo manjšo prednost ter z brezhibnim "štapom" pripeljala tekmo do rezultata 7:7. Dober varnosti udarec na začetku zadnje igre s strani Mitja je Ano prisilil v prekršek, ki je bil spremenjen v tesno zmago 8:7.

Več o poteku izločilnih dvobojev si lahko ogledate tukaj.

Za prijetno vzdušje se zahvaljujemo biljardnici Direkt, ki je vse tekmovalce in obiskovalce pogostila s piknikom, katerega je pripravil naš mladinec Loris Kulenović (BK Direkt). Zahvala gre tako tudi njemu.

Končna razvrstitev zadnjih osem (8):

1. mesto - Mitja Gradišnik
2. mesto - Ana Gradišnik
3. mesto - Klemen Gradišnik
3. mesto - Jure Potočnik
5. mesto - Igor Bajsič
5. mesto - Matjaž Erčulj
5. mesto - Franci Čučnik
5. mesto - Miha Šinkovec

Za konec še iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Denis Kragolnik
Boštjan Satler