3. October, 2022

Edo, zmagovito!

V soboto, dne 1. 10. 2022, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana, odigral prvi krog letošnje 3. lige. Tekmovanja se je udeležilo kar 12 tekmovalcev, ki so se pomerili po sistemu skupin z izločilnimi boji najboljših štirih.

Kar nekaj povratnikov nas je razveselilo; med njimi Edo Presečnik (pogojno), ki se je po hudi poškodi hrbtenice na tekmovanje vrnil po 6 letih prisilnega odmora, prav tako pa so nas prijetno presenetili še njegov brat Rok Presečnik, veteran Oleg Birgmajer in stari Gorazd Valentič. Tekmovali pa so tudi naši najmlajši: Matej (9) in David Gradišnik (12) ter Tristan Šulek (14).

V polfinali so se po tesnih skupinah uvrstili Edo in Gorazd (6:2) ter Andrej in Oleg (6:3). V dramatičnem in napetem finalu je Andrej po zaostanku 4:6 tekmo spravil do majstorice, v zadnji trinajsti igri pa naredil napako na predzadnji krogli, kar je izkušeni nasprotnik sprejel brez obotavljanja, potopil zadnji dve in se veselil uspešnega povratka v tekmovalni biljard, ki pa ga bo v skladu z dogovorom in na podlagi videnega, poskodbi in pavzi navkljub, nadaljeval v 2. slovenski ligi.

Peti mesti sta osvojila David Gradisnik in Tristan Šulek, prav tako pa ne gre spregledati malega Mateja, kateremu je uspel zlati brejk, z zmagovalcem tekmovanja pa za las izgubil 4:5.

Čestitke vsem nastopajočim!

Denis Kragolnik