8. June, 2020

Erčulj in Marinko državna prvaka!

V soboto dne 6. 6. 2020, sta se odigrali sklepni tekmovanji pred poletnim premorom - člansko državno prvenstvo v strejt pool-u in seniorsko državno prvenstvo v devetki.

Člani so se pomerili v Biljardni hiši Ljubljana - Slovenska, seniorji pa na Primorskem v Pool bar Luciji.

V članski konkurenci so se v izločilne dvoboje najboljših osem uvrstili Matjaž Erčulj (Gomes), Matej Šulek (BKL), Mitja Gradišnik (Direkt), Klemen Gradišnik (Bistrc), Ana Gradišnik (Gomes), Jurij Potočnik (Direkt), Franci Čučnik (KBL) in Simon Tomažič (Bistrc).

V finalu sta se tokrat udarila Matjaž in Matej. Prvi se je v finale prebil preko Ane Gradišnik (100:95) in Mitje Gradišnika (100:50), slednji pa preko Tomažiča (100:30) in Gradišnik Klemna (100:75). Finale je bilo bolj ali manj poravnano do 80, potem pa je Matjaž nekoliko bolje izkoristil svoje priložnosti in zmagal s 100:82 ter se tako veselil novega naslova državnega prvaka. Bron sta si razdelila brata Gradišnik.

Nastopalo je 13 tekmovalcev. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

S
eniorji so svoje kvalifikacije igrali vse do polfinala. Tja so se uvrstili kar trije člani BK Gomes (Sandi Rojko, Alen Simonič in Mihael Štrucl) in Jože Marinko iz KBL.

Prvo polfinale med Štruclom in Simoničem je dobil slednji (6:5), drugo med Marinkom in Rojkom pa prvi (6:1). V zdaj že skoraj tradicionalem finalu je bil tokrat boljši Marinko. Z rezultatom 7:3 se je veselil naslova seniorskega državnega prvaka v devetki.

Nastopalo je 17 tekmovalcev. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Lepe zahvale Biljardni hiši Ljubljana in Pool bar Luciji za gostoljubje in lep sprejem. Velike čestitke vsem nastopajočim ter prijeten oddih vsem tekmovalcev in simpatizerjem biljarda nasploh.

Se vidimo jeseni.

1955