4. October, 2021

Erčulj odpira sezono v slogu

V soboto, dne 2. 10. 2021, se je v prostorih biljardnice Direkt odigral 1. krog slovenske I. lige. Tekmovanja se je udeležilo razvesljivo število 24 tekmovalcev, pomerili pa so se v disciplini mednarodne osmice.

Iz kvalifikacijskega dela tekmovanja so se v izločilne dvoboje najboljših šestnajst uvrstili težko pričakovani povratnik, velesila slovenskega biljarda, Denis Kragolnik (BK Celje), Maks Benko (Direkt), Maj Badovinac (Direkt), Miha Vičič Šnajdar (Bistrc), Francesca Garlatti (Direkt), Kristijan Nikl (Direkt),l Joško Kuhelj (Lukna) in Mark Metelko (Direkt). Več o kvalifikacijske delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

V finalu sta se pomerila Matjaž Erčulj (KBL) in Simon Tomažič (Bistrc). Prvi se je v finale uvrstil preko Vičiča (7:4), Kragolnika (8:4) in v polfinalu preko Gradišnik Ane (8:5). Simonova pot pa je tekla preko Nikla (7:5), Čučnika (8:2) in v polfinalu preko Gradišnik Mitje (8:7). Finale je bilo bolj ali manj poravnano do 5:6, ko je Simon nekoliko nerodno zapravil možnost za izenačenja rezultata, potem pa je Matjaž le prestavil v višjo in tekmo, ter naslov prvaka, pridobil z rezultatom 8:5. Več o finalnem delu tukaj. Čestike obema fantoma!

Iskrene čestitke tudi Ani in Mitja za tretje mesto in seveda vsem nastopajočim.

Športen pozdrav.

Denis Kragolnik