26. November, 2018

Erčulj prevzema pole position

V soboto, dne 24. 11. 2018 je bilo v biljard klubu Gomes (Maribor) odigrano predzadnje tekmovanje sezone 2019, t.j. 7 krog zvezne lige. V disciplini devetke se je pomerilo 19 tekmovalcev po sistemu dveh kvalifikacijskih skupin in izločilnih bojev najboljših 16.

Zmage se je veselil Matjaž Erčulj (BK Gomes), ki je v finalu ugnal Damjana Kerepa (9:4) in je tako turnir pred zaključkom sezone ponovno prvi na lestvici skupne razvrstitve.

A pojdimo po vrsti. Iz kvalifikacijskega dela so se v osmino finala uvrstili: Blaž Bižal (BK Direkt), Peter Fijavž (BK Gomes), Klavdij Ferle (BK Gomes), Beno Messner (BK Gomes), Denis Jasnič (Kbl), Jožef Gatej (Kbl) in Kristijan Gavez (BK Gomes) in Tomas Hercog (BK Gomes). Več o kvalifikacijskem  delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj

Erčulj si je pot v finale utrl preko Gaveza (7:3), Fijavža (7:3) in Gradišnik K. (9:6), Kerep pa preko Jasniča (7:1), Hercoga (FF) ter Gradišnik M. (9:5).

Iz izločilnih dvobojov lahko izpostavimo še tekmo osmine finala med Gradišnik K. in Messner B, ki bi kaj kmalu lahko ponudila presenečenje. Dvoboj je šel vse do odločilne 13 igre. Beno je namreč z dobro igro uspešno kaznoval nekaj manjših napak Klemna in zaostanek 3:6 poravnal na 6:6 in vse je kazalo na velik preobrat. A Klemen je pod pritiskom odigral najbolje: razbil je trikotnik in pospravil za tesno zmago 7:6.

Finale je Erčulj dobil dokaj rutinirano. S tem je usodo o končnem prvaku sezone 2019 prevzel v svoje roke. Matematika je preprosta: uvrstiti se mora v finale sobotnega DP v devetki. V tem primeru Gradišniku ne pomaga tudi naslov državnega prvaka.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem.

Domen Šinkovec
Peter Fijavž