7. May, 2017

ERČULJ ZAUSTAVLJEN, KOMISAR PA PREKO ZADNJE STOPNIČKE

Včeraj, dne 6. 5. se je v biljardnici Devetka Pool Maribor odigral 4. turnir zvezne lige 2017. V prestolnici štajerske se je zbralo 25 tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplini devetka.

Tekmovanje je potekalo v praviloma prijetnem vzdušju, prvo večje presenečenje pa se je dogodilo v osmini finala, ko je Daniel Tinev (BK Pipipool.com) z rezultatom 7:4 premagal Mateja Šuleka (Klub biljardistov Ljubljana).

Osmina finala bi prav zlahka poskrbela še za eno veliko presenečenje. Igor Bajsič (Klub biljardistov Ljubljana) se je pomeril z Mitjo Gradišnikom (Klub biljardistov Ljubljana) in tekma je šla vse do odločilne majstorice. 13 igra je bila, kot ponavadi v takih slučajih, taktično zaznamovana in vse je kazalo, da je Mitja dobil tisto odločilno prednost, ko je na zadnjih štirih kroglah prisolil nasprotniku dokaj dober sejf. A Bajsič se s tem ni strinjal, vzel je svojo palico skokico, spekakularno preskočil oviro, zadel šestico v srednjo in čudovito pripeljal na sedmico. Mitja je v mislih že razstavljal palico, a Fortuna še ni rekla zadnje besede. Nekoliko predloga vožnja na devetko je Igorju pustila recimo temu malce bolj nepričakovan kot, kot si ga je morda želel, vseeno pa je izgledala situacija dokaj rutinska. A pritisk je terjal svoje in devetka je obvisela na žepu in prepustila zmago Gradišniku.

Do polfinala ni bilo več posebnih presenečenj in vsi postavljeni tekmovalci so dokaj rutinirano opravili svojo posel.

Polfinali sta bili pravi poslastici! V prvem sta se pomerila Gradišnik in Erčulj (BK Gomes), v drugem pa Potočnik in Štrucl (BK Gomes) in obe sta šli do zadnjega trikota, ki pa sta si bila precej različna.

V prvem je Erčulj, spet po daljšem taktičnem delu, zgrešil dokaj težko pozicijsko kroglo, kar je Gradišnik izkoristil za zmago 9:8.

Zadnji frejm drugega polfinala pa je bil precej hitreje in bistveno manj dramatično zaključen. Nekoliko smole s strani Štrucla je pustila Juretu kombinacijo 1-9, ki jo je zanesljivo zadel.

Finale je bilo malce manj kvalitetno, kar morda niti ni nenavadno, če vzamemo v obzir, da sta oba tekmovalca tekmovala za svoj prvi naslov v sezoni 2017. Vseeno pa je Potočnik aka. Komisar pokazal bistveno več znanja, zbranosti in notranjega mira ter povsem zasluženo zmagal 9:5, tako prehodil še zadnjo stopničko in se veselil svoje prve zmage v letošnji sezoni. Glede na prikazano igro morda ne zadnjo.

Iskrene čestitke vsem!

Aleš Mandič