26. May, 2019

Erčulju in Štruclu klubski dvojček

Erčulju in Štruclu klubski dvojček

V soboto, dne 25. 5. 2019 so se člani in seniorji pomerili za naslov državnega prvaka. Prvi v disciplini Štirinajstice plus ena, drugi pa v igri Desetke.

ČLANSKO DP

Člansko prvenstvo je potekalo v biljardnici Break (Kranj) udeležilo pa se ga je 17 tekmovalcev iz vse Slovenije. Da je Štirinajstica prav posebna igra je pokazal že kvalifikacijski del tekmovanja, ki je postregel s kar nekaj "presenečenji". Tako je Franci Čučnik (KBL) v repasaž poslal Klemna Gradišnika (BK Bistrc), prav poseben dosežek pa je uspel Kristijanu Niklu, kateremu se je z zmagami nad Janom Družino, Bojanom Uljanom in Francijem Čučnikom uspelo prebiti med najboljših osem. 

Na koncu so se med osem najboljših uvrstili Matjaž Erčulj (BK Gomes), Ana Gradišnik (BK Gomes), Klemen Gradišnik (BK Bistrc), Simon Tomažič (BK Bistrc), Mitja Gradišnik (BK Direkt), Kristijan Nikl (BK Direkt), Miha Šinkovec (KBL) in Damjan Kerep (BK Fit Fit). 

V finalu sta se pomerila Mitja Gradišnik in Matjaž Erčulj. Matjaž si je pot v finalu utrl preko Ane (100:66) in Mihe Šinkovca (100:92), prav ta tekma pa je bila poslastica tekmovanja. Miha je začel silovito in takoj napravil brejk 49 točk ter spravil Matjaža pod pritisk. Le temu je vseeno uspel preobrat, par manjših napak Mihe je spremenil v tesno zmago. V vsakem primeru je šlo za zelo lepo igro obeh fantov. Mitja se je v finale prebil preko brata Klemna (100:80) in Kerepa (100:66).

Finale med Mitjo in Matjažem je bilo precej izenačeno, na koncu pa je Erčulj bolje izkoristil svoje prihode in zmagal z rezultatom 100:78 ter se zasluženo veselil novega naslova državnega prvaka. Tretji mesti sta tako osvojila Damjan Kerep in Miha Šinkovec. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

SENIORSKO DP

Na drugem koncu Slovenije, določneje v Pool bar Lucija (Lucija) so se udarili stari mački. Kar 21 senirojev se je potegovalo za naslov državnega prvaka v desetki.

V finalu sta se pomerila Jožko Marinko (KBL) in Mihael Štrucl (BK Gomes). Marinko se je v izločilne dvoboje najboljših osem uvrstil preko Toma Barkidije (5:1) in Mihaela Štrucla (5:4), v četrtfinalu je ugnal Alena Simoniča (5:0), v polfinalu pa Tomaža Terana (5:0).

Mihael se je med osem najboljših prebil preko Marijana Bratiča (5:0), nato izgubil z Marinkom, potem pa tesno premagal Tomaža Benedičiča (5:4) za uvrstitev v izločilni del tekmovanja. Tam je najprej premagal Tomaža Varvarisa (5:3), v polfinalu pa še Aleša Pečečnika (5:4).

V finalu sta se tako še enkrat pomerila Marinko in Štrucl. Tudi ta tekma je šla v deveto igro, tokrat pa je bil za spoznanje bolj zbran Mihael, ki je zmagal z rezultatom 5:4 in se veselil novega naslova državnega prvaka.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj

Čestitke vsem udeležencem.

 

 

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije