19. April, 2021

Erčulju naslov državnega prvaka, Benku zadnji krog mladinske lige

Erčulju naslov državnega prvaka, Benku zadnji krog mladinske lige

Tekom preteklega vikenda se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana odigralo člansko državno prvenstvo v desetki in 6. krog mladinske lige.

Najprej so tekmovali člani, tokrat se jih je pomerilo 19, v izločilne dvoboje najboljših osem pa so se uvrstili Matjaž Erčulj (Gomes), Mitja Gradišnik (Direkt), Boštjan Obid (Bistrc), Simon Tomažič (Bistrc), Sašo Mežek (Break), Blaž Bižal (Direkt), Kristijan Nikl (Direkt) in mladinec Maks Benko (Direkt).

Iz "kvalifikacijskega" dela še posebej izpostavljamo Maksa, ki se je na svojem sploh prvem članskem DP uvrstil kar v četrtfinale in to po rednem delu tekmovanja (via Obid, Čučnik). Pot mu je zaustavil šele kasnejši finalist Blaž Bižal, ki je prav tako imel odličen turnir. Po Benku (7:4) je izločil še Mitjo Gradišnika in se tako uvrstil v samo finale tekmovanja.

Tam ga je čakal Matjaž Erčulj, ki si je pot utrl preko Obida (6:2) in Tomažiča (7:2). Finale je bilo poravnano vse do rezultata 3:3, nato pa je Matjaž nanizal še štiri partije in tekmo dobil s končnim rezultatom 7:4 ter tako vnovič postal državni prvak v disciplini desetke.

Zaradi tehničnih težav vam trenutno ne more postreči s cuescore analizo. Takoj ko nam bo dostop spet omogočen, bomo vanj vnesli turnirske rezultate.

V nedeljo so se nato pomerili mladinci. Osem mladih upov se je udarilo v devetki in sicer po sistemu skupin štirih z izločilnimi dvoboji polfinal. Tja so se uvrstili Miha Vičič Šnajdar (Bistrc) ter Maks Benko, Blaž Rus in David Gradišnik (vsi Direkt). V finalu sta se pomerila Blaž in Maks, pri čemer je Maks prej premagal Davida (7:2), Blaž pa Miha (7:5). V finalu je bil Maks uspešnejši, zmagal z rezultatom 7:3 in se veselil vnovične zmage na tekmovanjih mladinske lige.

Čestitke vsem članom in seveda vsem mladim!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3755
Matjaž Erčulj
2710
Maj Badovinac
2415
Miha Vičič Šnajdar
2375
Boštjan Satler
2355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
1140
Svit Pavlinjek
935
Aleksander Raišič
930
Miha Zajc
615
Matjaž Kozamernik
535
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
1935
Svit Pavlinjek
1570
Tristan Šulek
1415
David Gradišnik
1230
Blaž Rus
955
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije