25. October, 2021

Erčulju naslov prvaka, Maksu mesto v analih biljarda

V soboto, dne 23. 10. 2021, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana - Slovenska, odigralo prvo državno prvenstvo sezone. Kar 32 tekmovalcev se je pomerilo v disciplini mednarodne osmice in prav užitek je bilo opazovati pisano druščino kolegov in prijateljev iz vse Slovenije v krvavi borbi za naslov najboljšega v državi.

V izločilne dvoboje najboljših osem so se uvrstili Matjaž Erčulj (BKL), Denis Kragolnik (Celje), Ana Gradišnik (Bistrc), Maks Benko (Direkt), Mitja Gradišnik (Direkt), Franci Čučnik (KBL) ter Blaž Kolenc in Blaž Bižal (oba Osmica).

V finalu sta se pomerila Matjaž in Denis. Prvi se je v finale uvrstil preko Kolenca (7:2) in Gradišnik A. (7:5), drugi pa preko Gradišnik M. (7:1) in Benka (7:1). Finale je bilo kvalitetno in napeto, kot si dva tako odlična biljardista tudi zaslužita. Matjaž je bil nekoliko boljši (7:5) in se tako veselil novega naslova državnega prvaka in prav nič ne kaže, da bi mu tekmovalni apetiti jenjal.

Za konec pa moramo izpostaviti še prav poseben mejnik slovenskega biljarda. Mladi Maks Benko (11) se je preko Rusa (7:2), Lampreta (7:5), Bižala (7:5) in Čučnika (7:6) prebil v samo polfinale in tako postal najmlajši dobitnik medalje na državnem prvenstvu v članski kategoriji v vsej zgodovini slovenskega biljarda. Izjemen dosežek in samo domišljija lahko ponudi bodoče uspehe.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke najboljšim in seveda vsem nastopajočim.

Aleš Mandič
Miha Zajc