9. May, 2021

Erčulju naslov prvaka v devetki

V soboto, dne 8. 5. 2021, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana odvilo sklepno dejanje sezone 2020/21 - člansko državno prvenstvo v devetki. Za naslov državnega prvaka se je potegovalo 21 tekmovalcev, v finalu pa sta se ponovno pomerila prvopostavljena Matjaž Erčulj in Mitja Gradišnik. A ne tako hitro ... Poleg navedenih so se v zaključne dvoboje najboljših osem (8) uvrstili še Simon Tomažič (Bistrc), Ana Gradišnik (Bistrc), Bojan Uljan (Bistrc), Kristijan Nikl (Direkt), Franci Čučnik (KBL) ter Svit Pavlinjek (Direkt). Matjaž si je pot v finale priigral preko Čučnika (7:2) in A. Gradišnik (7:4), Mitja pa preko Nikla in Tomažiča (oba 7:5). V finalu je bil Matjaž znatno boljši in tekmo rutinirano pospravil z lepih 9:3 ter se tako še malo približal neverjetnemu mejniku - 50-temu naslovu DP. Trenutni nosi številko 47! Izpostavljamo tudi odličen nastop 10 letnega Svita, ki se je s težko in trdo prigarano zmago (LQ, Kolenc, 7:6) uvrstil med osem (8) najboljših in se tako veselil odličnega petega mesta.

Boštjan Obid
Branislav Rojko