31. July, 2019

Eurotour in EP za seniorje tik pred vrati, mladinci zaključili nastope.

Od 5. 8. pa vse do 13. 8. 2019 bo v mestu Veldhoven, Nizozemska, potekalo evropsko prvenstvo za seniorje. Slovensko reprezentanco letos zastopa le Rado Doroslovac, vendar to v nobenem pogledu ne manjša možnosti za še en vrhunski podvig našega stalnega reprezentanta v tej kategoriji. Rado letos tekmuje v vseh disciplinah (14.1, 10, 8 in 9) in vsi mu želimo srečno in spretno palico v lovu na ponovitev uspehov leta 2017, ko je osvojil odlično tretje mesto.

Več o tekmovanju boste lahko spremljali tukaj. Prenos v živo (plačljiv) pa si lahko zagotovite preko Kozooma.

Te dni pa se je že zaključilo evropsko prvestvo za mladince. Slovenija svojih predstavnikov ni imela, so se pa odlično odrezali kolegi iz regije. Bosna in Hercegovina je odnesla domov tri medalje (1x zlato - Sanjin Pehliovanović, 2x bron - Ajdin Piknjač), Srbi eno (1x srebro - Bojana Šarac), Hrvati pa dve (1x bron - Luka Galić, 1x srebro - ekipno).

Pred seniorskim evropskim prvenstvom si boste lahko ogledali še tekmovanje evropske lige Eurotour. Na njem bosta barve Slovenije zastopala Miha Zajc in Matej Brajkovič (oba Klub biljardistov Ljubljana).

Vsem našim želimo dobro igro.

Domen Šinkovec
Peter Fijavž