9. May, 2019

Evropsko prvenstvo - Ana Gradišnik in Matej Brajkovič bronasta

Evropsko prvenstvo - Ana Gradišnik in Matej Brajkovič bronasta

Dne 7. 5. 2019 se je zaključilo evropsko prvenstvo v biljardu, ki je potekalo v Trevisu, Italija. Našo reprezentanco so v moški diviziji zastopali Matjaž Erčulj (osmica in devetka), Mitja Gradišnik in Klemen Gradišnik ( oba 14.1, desetka, osmica in devetka), v ženski Ana Gradišnik (14.1, desetka, osmica in devetka), pri invalidih pa Matej Brajkovič in David Slaček (oba desetka, osmica in devetka).

Po 10 dneh napornih dvobojev sta se Ana Gradišnik in Matej Brajkovič naposled le lahko veselila še enega vrhunskega rezultata. Najprej sta se oba dokaj rutinirano uvrstila v polfinale tekmovanja, tam pa le za las izgubila. Od Ane je bila boljša Rusinja Natalija Seroštan (7:6), od Mateja pa Irec Fred Dinsmore (7:5). Velja pripomniti, da bi lahko oba obračuna krenila tudi v našo korist, a par neljubih napak je pomenilo, da sta se naša tekmovalca morala zadovoljiti s tretjim mestom, kar je vseeno odličen rezultat in dobra popotnica za naprej.

V moški konkurenci se je najbolje odrezal Klemen Gradišnik, ki je vseskozi igral dobro in samozavestno. Posledično se je lahko veselil 17-tega mesta v disciplini 14.1, v devetki pa je dosegel prav tako dobro 33. mesto. Pri tem je izločil kar nekaj asov evropskega biljarda. Naj zadostuje, če omenimo zmagi nad Albancem Zajo (14.1) in Švedom Weissom (devetka).

Lep skalp je odnesel tudi Matjaž Erčulj, ki je v devetki z rezultatom 9:7 premagal živo legendo, Nemca Ralpha Souguet-a. Žal naprej ni šlo in je tako v obeh svojih disciplinah dosegel končno 65. mesto.

Mitja Gradišnik ni imel preveč posrečenega evropskega prvenstva, vseeno se je lahko veselil 33. mesta v disciplini desetke, ter dveh solidnih nastopov proti Sanjinu Pehlivanoviću (BiH) in Brunu Sousi (Por) za kaj več pa ni bilo ne mirnosti ne zbranosti.

Barve Slovenije je dostojno zastopal tudi David Slaček, ki je svoj najboljši rezultat dosegel v osmici (13. mesto).

Več o EP si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsej rezprezentanci!   


 

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije