6. November, 2022

Fijavžu naslov državnega prvaka; Celju še ena lovorika!

V soboto, dne 5. 11. 2022, se je v prostorih biljard kluba Gomes odigralo seniorsko državno prvenstvo v desetki. V prijetni atmosferi štajerske prestolnice se je tako 24 starih mačkov potegovalo za prestižni naslov državnega prvaka, naslova pravka pa se je na koncu veselil le eden.

V izločilne dvoboje najboljših osem (8) so se uvrstili Kristijan Gavez, Beno Messner, Robert Filipič, Aleš Kokalj, Mihael Štrucl (vsi Gomes) ter Aleksander Raišič (Osmica), Franci Čučnik (KBL) in Peter Fijavž (Celje).

V finalu sta se pomerila Gavez in Fijavž. Prvi se je v finale prebil preko Messnerja (5:1) in Filipiča (5:1), drugi pa preko Štrucla (5:4) in Kokalja (5:4). Navkljub težkim tekmam je bil v finalu Fijavž bolj svež in spočit ter tekmo dobil z rezultatom 5:2 ter se tako veselil naslova državnega prvaka in še ene pomembne lovorike za biljard klub Celje.

Večl o tekmovanju si lahko ogledate tukaj, mi pa samo še izrekamo iskrene čestitke Petru, medaljistom in seveda vsem nastopajočim.

Bravo!

Denis Kragolnik