19. November, 2018

Furlan, srečno, prvi.

V soboto, dne 16. 11. 2018 se je v biljardnici Direkt odvil zadnji krog mladinske lige  sezone 2018. Tekmovanja se je udeležilo osem tekmovalcev, med vsemi pa je bil najsrečnejši David Furlan (BK Direkt).

V ponovitvi finala 6. kroga lige proti Jan Mraku iz BK Hipodrom je bil David tisti, ki je imel več pomoči športne sreče. Tekma je bila večji del izenačena, pri rezultatu 3:3 pa je bil Furlan tisti, ki ga je poljubila boginja sreče. Pri zadnji devetki, ki je bila vse prej kot lahka, je sicer za malenkost zgrešil, a devetka je preko dolge bande vseeno našla pot do žepa, ker je pomenilo zmago z rezultatom 4:3.

Kljub temu je sledilo športno rokovanje in obljuba, da se v zadnjem turnirju sezone (DP v devetki) morda spet pomerita?

Sicer pa sta iz skupin napredovala Aljaž Papež in Blaž Rus (oba BK Direkt) ter s tem osvojila končni tretji mesti. V kombinaciji s 7. mestom Lorisa Kulenovića (BK Direkt) je to pomenilo, da je Blaž Rus krog pred zaključkom sezone prevzel tretje mesto na lestvici skupne razvrstitve. Vsekakor odličena sezona za mladega fanta, a za končen razplet bo potrebno počakati do zadnje devetke mladinskega državnega prvenstva.

Peti mesti sta šli Maticu Rotarju in Evanu Pircu, sedmi pa Davidu Gradišniku in Lorisu Kolenoviću.

Čestitke vsem!

1980