24. February, 2016

GOMES NE POPUŠČA

Z leve: Tomaž Mikac, Alen Simonič, Danijel Urbanija in Mihael Štrucl

Seniorsko državno prvenstvo v mednarodni osmici 2016 (Maribor, 20. 2. 2016):

Alen Simonič, 1. mesto
Danijel Urbanija, 2. mesto
Tomaž Mikac, 3. mesto
Mihael Štrucl, 3. mesto
Rajko Kimovec, 5. mesto
Božo Kveder, 5. mesto
Ivo Marič, 5. mesto
Beno Messner, 5. mesto

* * *

To soboto je bila po skoraj polovici leta ponovno na vrsti mednarodna osmica, ko je v mariborskem BK Gomes palice prekrižalo 19 biljardistov veteranov iz štirih slovenskih klubov in se pomerilo za naslov seniorskega državnega prvaka. Lovoriko je branil domači Beno Messner, ki se je moral tokrat zadovoljiti s petim mestom, a za vijoličasto ekipo to ni pomenilo konec dneva. V polfinalu so še vedno imeli dva asa v rokavu in noben od njiju ni imel namena prepustiti zlate kolajne gostom.

Po rednem delu je sicer dominanca pripadla zeleno-obarvanim iz Fit-Fita, ki so med zadnjih osem igralcev poslali kar štiri ase v rokavu, žal pa je prednost domačega terena terjala svoj davek in Gomesovci so do polovice finala uspeli nadoknaditi zaostanek enega igralca. Lansko sezono najuspešnejša veterana, Alen Simonič in Mihael Štrucl, sta se otresla nasprotnikov v četrtini finala in tako z zagotovljenima dvema medaljama razveselila domače navijače, ostali dve mesti v polfinalih pa sta zasedla Fit-Fitovca Tomaž Mikac in Danijel Urbanija.

Pred začetkom finala niti vijoličasti nit zeleni niso mogli biti razočarani, oboji so namreč v boj poslali po enega kandidata za končno zlato. V zgornjem delu sistema se je Simonič izkazal za boljšega od Mikca, medtem ko je spodaj Danijel Urbanija nekoliko presenetil z zmago nad lanskim trikratnim seniorskim prvakom Štruclom. Spodbuden nastop po daljšem premoru nastopanja na zveznih tekmovanjih. Finalni obračun je obljubljal napet dvoboj, celo na papirju bi težko določili favorita, na koncu pa je naslov in zlata kolajna vendarle pripadla domačemu Simoniču. Po številnih nesrečnih poskusih lansko sezono, mu je letos že v prvo uspelo dokazati, zakaj na vsakem turnirju velja za enega od glavnih v potegovanju za zmago.

Iskrene čestitke najboljšim. Neomenjena peta mesta so si priborili Rajko Kimovec, Božo Kveder (oba BK Fit-Fit) in Ivo Marič (BK Gorenc). Konkurenca ni bila lahka, zato je soliden nastop morda celo napoved naskoka po še boljših uvrstitvah v prihodnje, za marsikoga namreč ta turnir pomeni najboljšo uvrstitev na državnih prvenstvih do sedaj, medtem ko so nižje na rezultatski lestvici ostali drugi, ki so v preteklosti že posegali tudi po odličjih. Vse več razlogov za nastop in ogled naslednjega turnirja najizkušenejših slovenskih biljardistov, ki se bo odigral drugo soboto v aprilu. Na sporedu: straight-pool. Dober trening do prihodnjič.

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
1080
Maj Badovinac
835
David Gradišnik
740
Tristan Šulek
680
Blaž Rus
630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije