11. September, 2017

GRADIŠNIK DRUGIČ ZAREDOM

GRADIŠNIK DRUGIČ ZAREDOM

Dne 9. 9. 2017 se je v prostorih biljardnice Kaval (Tacenska cesta 95, Ljubljana) odvil 6. turnir elitne zvezne lige. Nastopilo je 27 udeležencev, še posebej pa je pri tem razveselila široka regijska razpršenost.

Kvalifikacijski del je potekal v štirih skupinah iz katerih sta se v izločilne dvoboje uvrstila po prva dva iz posamične skupine. Tam so jih v osmini finala čakali neposredno uvrščeni - prvih osem glede na ranking lestvico BZS.

Iz skupin so napredovali: Vid Peterlin (BK Premium Kaval), Kristijan Nikl (klub biljardistov Ljubljana), Franci Čučnik (klub biljardistov Ljubljana), Blaž Kolenc (BK Osmica), Matej Dakol (BK Premium Kaval), Luka Todorovič (klub biljardistov Ljubljana), Mitja Svoljšak (BK Osmica) in Klemen Šorak (BK Premium Kaval).

Osmina finala je potekala brez večjih presenečenj, iz četrtfinala pa lahko izpostavimo dvoboj med Jure Potočnikom in Luko Todorovičem, ki je nekoliko nepričakovano šel vse do zadnje trinajste igre, ki pa jo je izkušeni Jure, preko treh favlov nasprotnika, vseeno dobil. Kakorkoli, odlična predstava Luke!

V polfinalu so se pomerili Mitja Gradišnik (BK Direkt) in Jure Potočnik (BK Direkt) ter Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Blaž Kolenc (BK Gomes). V obeh polfinalih sta bodoča finalista vodila čez celo tekmo in na koncu slavila s 7:4 in 7:3.

Finale je postreglo s pravo biljardno poslastico. Oba tekmovalca sta bila trdno odločena, da domov odneseta naslov in njuna igra je to tudi dokazala. Erčulj je začel eksplozivno. Hitra, dinamična igra ga je pripeljala do visokega vodstva 5:1 (7) in vse je kazalo, da bo finale precej enostransko in rutinsko. Težko bi rekli, da je nivo vodečega v nadaljevanju padel. Težka pozicija na mizi, občasen suh brejk, predvsem pa zagrizena in kvalitetna igra nasprotnika je poskrbela za dramatičen preobrat. Igro za igro je prednost kopnela in kar naenkrat je bil rezultat 6:5 za Matjaža.

Dvanajsta igra se je izkazala za odločilno. Gradišnik je bil soočen z izredno težko mizo. Niz težkih udarcev s še težjimi pozicijskimi izzivi ga je pripeljal do zadnje krogle. Devetke. Težko čiščenje je v telesu več kot očitno pustilo prevelik odmerek adrenalina in sicer srednja težka devetka je bil zgrešena. Erčulj je ostal soočen s sicer dolgo devetko in nekoliko neprijetnim kotom, a vseeno je kazalo na konec igre za Mitja. A v športu, še posebej pa v biljardu, ni konec vse do zadnje potopljene krogle. Devetka je obvisela na žepu, Gradišnik pa je izenačil na 6:6.

Majstorica je bila hitra, a vse prej kot lahka. Težka miza in malce ponesrečen sejf Matjaža, je dala Mitji priložnost na mizi, kjer je bila devetka postavljena na potencialno ugodnem mestu za kombinacijo. Najprej je odigral ofenziven sejf s katerim je enico približal devetki, iz sledečega favla pa potopil še kombinacijo 1-9 in tako osvojil še svoj drugi turnir elitne lige zaredoma.

1. mesto: Mitja Gradišnik

2. mesto: Matjaž Erčulj

3. mesto: Jure Potočnik

3. mesto: Blaž Kolenc

5. mesto: Vid Peterlin

5. mesto: Miha Zajc

5. mesto: Damjan Kerep

5. mesto: Luka Todorovič
 

Za konec pa še posebna zahvala BK Kaval Premium, ki je v znak 10 obletnice obstoja kluba vse udeležence počastil z izbornim piknikom in pijačo, prav tako pa na koncu organiziral še nočni turnir za najbolj vzdržljive! Bilo je zelo lepo.

 

Iskrene čestitke vsem!

 



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1435
Roberto Bartol
1200
Matjaž Erčulj
1165
Maj Badovinac
735
Boštjan Satler
680
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Drame
755
Tomaž Varvaris
725
Marko Hočevar
590
Aleksander Mavrič
405
Marjan Bratič
355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Tristan Šulek
500
Maj Badovinac
335
David Gradišnik
225
Svit Pavlinjek
225
Blaž Rus
150
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije