6. December, 2021

Gradišnik M. prvi v "Hiši"

V soboto, dne 4. 12. 2021, se je v prostorih biljardne hiše Ljubljana, odigral drugi krog prve slovenske lige. Kar 32 tekmovalcev se je pomerilo v disciplini desetke.

V finalno skupino najboljših šestnajst (16) so se po rednem delu uvrstili Blaž Kolenc (Osmica), Miha Zajc (KBL), Sašo Mežek (Break) in Denis Jasnič (Direkt), po levem pa Tomaž Benedičič (Osmica), Boštjan Obid (Bistrc), Klemen Gradišnik (Bistrc) in svež obraz Bor Vrščaj (Lukna), ki je prikazal odlično igro na tekmovanju, izločil tudi tokrat prvič postavljenga Maksa Benka (zadnjih 16) in zaključil tekmovanje kot peti. Več o kvalifikacijskem delu si lahko ogledate tukaj.

V finalu sta se tokrat srečala M. Gradišnik in Denis Kragolnik. Prvi se je v finale prebil preko Sašo Mežka (7:6), Bor Vrščaja (7:2) in Matjaž Erčulja (7:5), Denis pa preko Blaž Kolenca (7:4), Franci Čučnika (7:1) in Miha Zajca (7:2).

Finale je bilo presenetljivo kvalitetno in nasprotnika sta večinoma zaključevala svoje priložnosti brez napak. Prvo večjo priložnost za zaključit je dobil Mitja, a je ni izkorisitil in Denis je poravnal na 6:6. Uspešen brejk je na mizo sicer postavil razmeroma zapleteno pozicijsko situacijo in težak prvi udarec, a možnost razmeroma defenzivnega napada je bila. Mitja je uspešno zadel enico, pospravil trikotnik in se v Hiši veselil svoje prve zmage sezone.

Tretji mesti sta si razdelila Matjaž Erčulj in Miha Zajc. Več o zaključku tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Čestitke vsem nastopajočim.

Denis Kragolnik