29. March, 2021

Gradišnik Mitja prvi, Miha Vičič Šnajder mladinski državni prvak

Gradišnik Mitja prvi, Miha Vičič Šnajder mladinski državni prvak

Tekom preteklega vikenda se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana (Slovenska) odigral 5. krog I. slovenske lige in mladinsko državno prvenstvo, oboji pa so tekmovali v disciplini desetka.

V članski konkurenci se je pomerilo 16 tekmovalcev, v izločilne dvoboje najboljših osem pa so se kvalificirali Blaž Bižal (Direkt), Boris Erčulj (Gomes), Ana Gradišnik (Bistrc) in Joško Kuhelj (Lukna), kjer so jih čakali postavljeni Matjaž Erčulj (Gomes), Mitja Gradišnik (Direkt), Klemen Gradišnik (Bistrc) in Simon Tomažič (Bistrc). Več o kvalifikacijskem delu si lahko pogledate tukaj.

V finalu sta se tudi tokrat srečala Matjaž Erčulj in Mitja Gradišnik, prvi preko Kuhlja (6:0) in Bižala (6:3), drugi pa Erčulj Borisa (6:4) in Gradišnik Ane (6:3). V precej izenačenem finalu je bil na koncu Mitja nekoliko srečnejši in tekmo dobil z rezultatom 7:5. Tretji mesti sta šli Bižalu in Ani. Več o finalnem delu si lahko ogledate tukaj.

V nedeljo dan kasneje so se udarili naši mladinci. Osem mladih upov se je borilo za naslov državnega prvaka v desetki. Iz kvalifikacijskih skupin so se neposredno v polfinale uvrstili Maks Benko, Maj Badovinac, Blaž Rus (vsi Direkt) in Miha Vičič Šnajder (Bistrc).

Maks je igral z Majem (5:2), Miha pa Blažem (5:0), kar je pomenilo bron za Rusa in Badovinca ter zanimivo finale med Benkom in Vičičem. In res je bilo zanimivo, napeto in dramatično. Maks je začel zbrano in povedel 4:0, vendar pa je v naslednji igri naredil napako, kar je Miha izkoristil ter z odlično igro v nadaljevanju zaostanek preobrnil v vodstvo s 6:4, ko je sledil ponoven preobrat in izenačenje 6:6. V zadnji igri sta igralca najprej izmenjala nekaj varnostnih udarcev, prvo pol priložnost pa je dobil Miha. Izkoristil jo je odlično, pospravil je težko mizo in se zasluženo veselil naslova mladinskega državnega prvaka.

Peti mesti sta osvojila Alex Kovačec (Devetka Maribor) in David Gradišnik (Direkt).

Čestitke vsem članom, in mladincem.

 

 

 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
950
Simon Tomažič
680
Ana Gradišnik
485
Mitja Gradišnik
485
Denis Kragolnik
345
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
300
Miha Vičič Šnajdar
210
Francesca Garlatti
145
Vuk Strugar
145
Jan Slejko Ljubišič
100
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Beno Messner
500
Matej Kovač
355
Maj Badovinac
255
Marjan Bratič
255
David Slaček
180
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2530
Blaž Rus
2485
David Gradišnik
2025
Alex Kovačec
1870
Ivan Kretov
1820
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije