29. March, 2021

Gradišnik Mitja prvi, Miha Vičič Šnajder mladinski državni prvak

Gradišnik Mitja prvi, Miha Vičič Šnajder mladinski državni prvak

Tekom preteklega vikenda se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana (Slovenska) odigral 5. krog I. slovenske lige in mladinsko državno prvenstvo, oboji pa so tekmovali v disciplini desetka.

V članski konkurenci se je pomerilo 16 tekmovalcev, v izločilne dvoboje najboljših osem pa so se kvalificirali Blaž Bižal (Direkt), Boris Erčulj (Gomes), Ana Gradišnik (Bistrc) in Joško Kuhelj (Lukna), kjer so jih čakali postavljeni Matjaž Erčulj (Gomes), Mitja Gradišnik (Direkt), Klemen Gradišnik (Bistrc) in Simon Tomažič (Bistrc). Več o kvalifikacijskem delu si lahko pogledate tukaj.

V finalu sta se tudi tokrat srečala Matjaž Erčulj in Mitja Gradišnik, prvi preko Kuhlja (6:0) in Bižala (6:3), drugi pa Erčulj Borisa (6:4) in Gradišnik Ane (6:3). V precej izenačenem finalu je bil na koncu Mitja nekoliko srečnejši in tekmo dobil z rezultatom 7:5. Tretji mesti sta šli Bižalu in Ani. Več o finalnem delu si lahko ogledate tukaj.

V nedeljo dan kasneje so se udarili naši mladinci. Osem mladih upov se je borilo za naslov državnega prvaka v desetki. Iz kvalifikacijskih skupin so se neposredno v polfinale uvrstili Maks Benko, Maj Badovinac, Blaž Rus (vsi Direkt) in Miha Vičič Šnajder (Bistrc).

Maks je igral z Majem (5:2), Miha pa Blažem (5:0), kar je pomenilo bron za Rusa in Badovinca ter zanimivo finale med Benkom in Vičičem. In res je bilo zanimivo, napeto in dramatično. Maks je začel zbrano in povedel 4:0, vendar pa je v naslednji igri naredil napako, kar je Miha izkoristil ter z odlično igro v nadaljevanju zaostanek preobrnil v vodstvo s 6:4, ko je sledil ponoven preobrat in izenačenje 6:6. V zadnji igri sta igralca najprej izmenjala nekaj varnostnih udarcev, prvo pol priložnost pa je dobil Miha. Izkoristil jo je odlično, pospravil je težko mizo in se zasluženo veselil naslova mladinskega državnega prvaka.

Peti mesti sta osvojila Alex Kovačec (Devetka Maribor) in David Gradišnik (Direkt).

Čestitke vsem članom, in mladincem.

 

 

 

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3755
Matjaž Erčulj
2710
Maj Badovinac
2415
Miha Vičič Šnajdar
2375
Boštjan Satler
2355
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
1140
Svit Pavlinjek
935
Aleksander Raišič
930
Miha Zajc
615
Matjaž Kozamernik
535
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
1935
Svit Pavlinjek
1570
Tristan Šulek
1415
David Gradišnik
1230
Blaž Rus
955
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije