25. January, 2020

Gradišniku prvi turnir mladinske lige

Gradišniku prvi turnir mladinske lige

V soboto, dne 18. 1. 2020, se je v prostorih biljardnice Direkt začela tekmovalna sezona 2020. Kot se spodobi so tekmovanja odprli naši najmlajši, ki so se pomerili na prvem turnirju mladinske lige. Udeležilo se je zavidljivih 10 tekmovalcev, od tega kar dva novinca, in to navkljub dejstvu, da so nas zaradi polnoletnosti zapustili prenekateri.

Iz skupinskega dela tekmovanja so se v polfinali uvrstili Alex Kovečec (BK Devetka Maribor), David Gradišnik (BK Direkt), Blaž Rus (BK Direkt) in Ivan Kretov (BK Gomes). V prvem polfinalu pa sta se pomerila David in Alex, v drugem pa Blaž in Ivan. Če je Ivan svojo tekmo dobil suvereno (4:0), pa se je David le za las izognil porazu. Tekma se je zaključila z rezultatom 4:3 pri čemer je imel Alex pri vodstvu s 3:2 imenitno priložnost, da tekmo zaključi v svojo korist. A favl na osmici je pomenil "majstorico", ki jo je David z lepim nizom krogel tudi dobil.

Finale med Ivanom in Davidom je bilo infarktno. Oba mladca sta prikazala imenitno igro, po večkrat sta zaključila dolge in težke nize krogel, tako da je na koncu tudi ta tekma šla v odločilni sedmi niz. Po začetnih taktičnih izmenjavah je Ivan le prvi prišel do bolj resne možnosti za zmago. Pospravil je vse svoje krogle, a si nekoliko nerodno pripeljal na osmico, ki jo je nato zgrešil ter Davidu prepustil mizo z petimi kroglami in črno. Pritisku navkljub je David pospravil vseh pet krogel ter za svojo prvo zmago na tekmovanjih potopil še zadnjo osmico.

Dobro sta se odrezela tudi oba debitanta Urban Slak in Mark Mihelič; prvi je celo dobil tekmo proti Blažu Rusu (4:3), drugi pa vknjižil prve igre na svoji tekmovalni poti.

Vsi mladi so si športno čestitali ter na koncu prejeli svoja težko zaslužena priznanja.

Končna razvrstitev:
1. mesto - David Gradišnik
2. mesto - Ivan Kretov
3. mesto . Alex Kovačec
3. mesto - Blaž Rus
5. mesto - Alex Rojko
5. mesto - Maks Benko

Iskrene čestitke vsem!

  

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
950
Simon Tomažič
680
Ana Gradišnik
485
Mitja Gradišnik
485
Denis Kragolnik
345
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
300
Miha Vičič Šnajdar
210
Francesca Garlatti
145
Vuk Strugar
145
Jan Slejko Ljubišič
100
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Beno Messner
500
Matej Kovač
355
Maj Badovinac
255
Marjan Bratič
255
David Slaček
180
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2530
Blaž Rus
2485
David Gradišnik
2025
Alex Kovačec
1870
Ivan Kretov
1820
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije