29. May, 2017

KDOR ČAKA, DOČAKA - Gradišniku 5. turnir zvezne lige

KDOR ČAKA, DOČAKA - Gradišniku 5. turnir zvezne lige

V soboto, dne 27. 5. 2017 se je v biljardni hiši Ljubljana, pod taktirko Mihe Zajca (klub biljardistov Ljubljana; nadalje: KBL), odvil 5. turnir zvezne lige BZS. Tekmovanja se je udeležilo 23 tekmovalcev, pomerili so se v disciplini desetka.

Sicer zelo prijetno tekmovanje je v kvalifikacijskem delu potekalo brez posebnih presenečenj. Iz štirih skupin so se med zadnjih 16 uvrstili Denis Godeša (KBL), Jožef Gatej (KBL), Klemen Gradišnik (KBL), Klemen Šorak (BK Premium Kaval), Nino Porić (KBL), Ana Gradišnik (BK Gomes), Miha Žagar (BK Fit Fit) in Franci Čučnik (KBL), tam pa so jih čakali neposredno postavljeni tekmovalci (prvih osem glede na ranking lestvico BZS).

Že prvo kolo k.o. faze je ponudilo nekaj odstopov postavljenih tekmovalcev. Tako je Hamzovski klonil proti Godeši (5:7), Bajsič proti Bižalu (5:7) in po pravem trilerju (in kvalitetni predstavi obeh) še Zajc proti Gradišnik K. (6:7), sicer pa so nosilci opravili svoje delo.

Četrtfinale je potekalo brez večje drame. Večinoma. Erčulj je premagal Godešo (7:2), Porič Bižala (7:3), Potočnik Gradišnik K. (7:3), le Gradišnik M. in Kerep sta uprizorila pravi šov rahlih živcev in velikih udarcev. Gradišnik je večidel tekme zaostajal (2:4; 4:6) in nikakor ni uspel prikazati prepričljive igre, kar je njegov nasprotnik učinkovito kaznoval in hitro povedel 6:4. Vse je kazalo na izpad še enega izmed višje postavljenih igralcev, a nekaj napak Damjana je dalo Mitji priložnost, da je rezultat izenačil na 6:6. Odločilna igra je bila set za sebe. Niz odličnih varnostnih udarcev z obeh strani je prvo priložnost ponudil Gradišniku, a je ni znal izkoristit, prav tako ne Damjan. Na srečo obeh tekmovalcev je bela vseskozi ostajala na precej težkih mestih za lahek udarec. Spet je sledil niz taktičnih izmenjav in spet je imel Gradišnik prvo priliko. In ponovno je ni izkoristil! Toda Damjan je ostal soočen s precej težko osmico brez očitnega sejfa. Poskus zadetka se je ponesrečil, osmica je obvisela na žepu in Mitji je v tretje le uspelo.

V polfinalnih tekmah sta se pomerila Nino Porić in Matjaž Erčulj ter Mitja Gradišnik in Jurij Potočnik.  Prvo polfinale je bilo do rezultata 3:4 precej izenačeno, Nino je celo povedel 2:0, potem pa je Matjaž le zajel veter in tekmo varno pripeljal v pristan (7:4).

Drugo polfinale je bilo povsem drugačno. Tokrat je Gradišnik začel prepričljivo in vodil vse do rezultata 6:4. Jurij se ni predal. Napaka dve Mitje ter nekaj fantastičnih udarcev in čiščenj nasprotnika je poskrbelo za novo dramo - oba sta bila na 6:6. Zadnji frejm je potekal taktično in prvo prilika je pripadla Juriju. Ni je izkoristil, Mitja pa je drugič zaporedoma dobil tekmo z rezultatom 7:6.

Finale med Erčuljem in Gradišnikom je bila kvalitetna zadeva. Do rezultata 4:4 sta si izmenjevala frejme, v deveti igri pa je Matjaž na devetki utrpel velik "kick" in sicer zadeta krogla je obstala ne žepu. Od tu naprej Mitja ni več grešil in tekmo zaključil s 7:4.

Tako je Gradišnik po dobrem desetletju čakanja le osvojil turnir elitne zvezne lige (izvzemši državna prvenstva), kar dokazuje, da tudi v biljardu velja rek: "Kdor čaka, dočaka."

Iskrene čestitke vsem! 

 



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije