5. February, 2024

Konkurence brez konkurence!

Včeraj, dne 3. 2. 2024, se je v prostorih biljardnice Kaval odigral 1. krog letos razširjene, poglobljene in prenovljene II. zvezne lige. Kar 34 tekmovalcev se je pomerilo v disciplini osmice in lepo je bilo videti stare in nove obraze biljarda združene pod eno streho.

Za izjemna in ikonična polfinala so poskrbeli Aleksander Raišič (Osmica), Svit Pavlinjek (Direkt), Maja Globočnik (Direkt) in Matej Brajkovič (KBL), ki so kot predstavniki svojih konkurenc (seniorska, mladinska, zenska in invalidi) poskrbeli za današnjo ikonično sliko. Več o samem predtekmovanju si lahko ogledate tukaj.

V finalu se je udarilo staro in mlado, Aleks in Svit. Prvi se je tja prebil preko Kraglja (5:2), Husiča (5:1) in Brajkoviča (5:4), drugi pa preko Kmetiča (5:1), Lampreta (5:0) in Globočnikove (5:0).
V nekoliko presenetljivem finalu je bil Aleks boljši in izkušenejši s 5:0 in tako osvojil prvi turnir sezone.

Na koncu gre še posebej omeniti in pohvaliti Majo, ki je v osmini finala najprej presenetila Mandič (5:3), v četrtfinalu pa še Zajca (5:3) in si dragocen bron več kot trdo prigarala.

Čestitke Raišiču, medaljistom in seveda vsem nastopajočim!

Aleš Mandič
Maja Globočnik