6. March, 2023

Kragolnik vrača udarec!

V soboto, dne 4. 3. 2023, se je v biljardnici Direkt odigral 4. krog I. zvezne lige. V disciplini devetke se je pomerilo 24 tekmovalcev, v izločilne dvoboje najboljših osem pa so se uvrstili Denis Kragolnik (Celje), Matjaž Erčulj (BKL), Maks Benko (Direkt), Boštjan Satler (Devetka Maribor), Maj Badovinac (Direkt), Mitja Gradišnik (Direkt), Franci Čučnik (KBL) in Miha Vičič Šnajdar (Bistrc). Iz kvalificijskega dela tekmovanja velja omeniti še Maja Badovinca, ki je z lepo igro dobil svoj prvo tekmo proti najboljšim tekmovalcem Slovenije in sicer je s 7:5 ugnal Matjaža Erčulja, na koncu pa celo zasedel odlično peto mesto!

V finalu sta se ponovno udarila Denis Kragolnik in Matjaž Erčulj. Prvi se je tja prebil preko Badovinca (9:1) in Satlerja (9:6), drugi pa preko Gradišnika (9:6) in Benka (9:8). V finalu je bil Denis boljši s 9:4 in se tako veselil ponovnbe zmage ter utrdil na prvem mestu absolutne lestvice 2022/23. Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Tekmovanje je potekalo v prijetnem vzdušju in urejenih pogojih, tekmovalcem pa se zahvaljujemo za dosledno spoštovanje oblačilnega predpisa.

Aleš Mandič
Maja Globočnik