25. November, 2019

Kretov, Simonič in Šorak zaznamovali konec tedna

Kretov, Simonič in Šorak zaznamovali konec tedna

Konec tedna so se odvila kar tri tekmovanja pod okriljem Biljardne zveze Slovenije. V Mariboru (biljardnica Devetka) so se pomerili mladinci, v Kranju (Break) seniorji, v Ljubljani (Kaval) pa člani Snooker sekcije.

Mladinci so se v šestem krogu pomerili v disciplini desetke. Tekmovanje je tudi tokrat postreglo z vidnim napredkom vseh udeleženih in prav prijetno je spremljati njihov razvoj skozi čas. Iz kvalifikacijskega dela skupin so se uvrstili Ivan Kretov (Gomes), Alex Kovačec (Devetka Maribor), Blaž Rus (Direkt) in Alex Rojko (Devetka Maribor).

Polfinali sta bili semantično zanimivi. V enem sta se pomerila oba Alexa, v drugem pa dva Rusa. Prvo polfinale je dobil Alex Rojko (4:2), drugo pa Ivan Kretov (4:1). Finale med Rojkom in Kretovom je dobil slednji z rezultatom 5:1. Tako se je veselil že svoje druge zmage v letošnji sezoni.

Seniorji so igrali na zadnjem državnem prvestvu sezone in sicer v kraljici disciplin - širinajstici plus ena. V polfinali so se uvrstili Jožko Marinko (Kbl), Franci Čučnik (Kbl), Tadej Zelič (Fit Fit) in Alen Simonič (Gomes). Marinko je bil boljši od Čučnika (75:38), Simonič pa od Zeliča (75:50). Finale med Marinkom in Simoničem je bilo tipično napeto, pri čemer je vlogo favorita, glede na nesporno kvaliteto v tej težki disciplini, nosil Marinko. Kljub temu pa je Alenu uspelo presenečenje. V napetem finalu je z rezultatom 75:66 presenetil nasprotnika in se tako veselil še enega naslova državnega prvaka.

V nedeljo so vikend zaključili Snukeraši. V velikem finalu sta se pomerila Klemen Šorak in Matej Dakol (oba Advantis). Tudi tu je prišlo do presenečenja na papirju. Z rezultatom 5:3 je zmagal Klemen in se veselil svojega prvega naslova državnega prvaka.

Pred tem sta v polfinalih svojo pot končala Blaž Bižal (Direkt) in Boštjan Marolt (Kbl), ki sta si tako razdelila bron.

Čestitke vsem tekmovalcem!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Denis Kragolnik
6060
Matjaž Erčulj
5110
Ana Gradišnik
3695
Mitja Gradišnik
3505
Maks Benko
3090
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2485
Miha Vičič Šnajdar
1405
Boštjan Obid
1235
Davor Polak
915
Klemen Šorak
785
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
1535
Blaž Rus
1415
Marjan Bratič
1275
Svit Pavlinjek
940
Tomaž Varvaris
775
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
1000
Maj Badovinac
485
Svit Pavlinjek
450
Blaž Rus
375
Miha Vičič Šnajdar
335
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije