22. October, 2018

Krog presenečenj M. Gradišniku

Krog presenečenj M. Gradišniku

V soboto, dne 20. 10. 2018, se je v prostorih biljardnice Kaval odigral 6. krog zvezne lige. Pomerilo se je 30 tekmovalcev, ki so se udarili v disciplini mednarodne osmice.

Tekmovanje je bilo zaznamovano z nemalo količino manjših in večjih presenečenj; tako v kvalifikacijskem delu kot v izločilnih dvobojih najboljših 16.

Iz kvalifikacijskega dela tako izpostavljamo napredovanje Kristijana Gaveza, ki je poskrbel za serijo "odmevnih" zmag. Najprej se je uvrstil iz zelo težke skupine (Dakol, Gavez, Zajc, Šorak in Brajkovič), kjer je v neposrednem dvoboju za drugo mesto ugnal Miha Zajca (5:2), nato pa v krogu zadnjih 16 premagal še Ano Gradišnik (5:4). Da bi bila mera polna je bil le las oddaljen od polfinala. V dvoboju z Godešo je vodil že z rezultatom 4:1, nato pa je par napak in solidna igra Godeše le botrovala preobratu in tesni zmagi slednjega z rezultatom 5:4. Vsekakor odlično tekmovanje za najbolje uvrščenega štajerca.

Nesrečno" je v kvalfikacijskem delu ostal tudi favorizirani Dovgan. V zanimivi in morda drugi najtežji skupini s Tomažičem, Veršcem, Jasničem, Savškom in Bratičem je krog treh poskrbel za določitev napredujočega. Tako so vsi trije (Veršec, Tomažič in Dovgan) dosegli pet zmag in en poraz, kar je pomenilo, da o napredujočih odloča medsebojna diferenca zmag in porazov. Tomažič je bil na drugem mestu le za eno igro boljši od Dovgana, kar je za slednjega pomenilo konec tekmovanja.

Podoben razplet je bil v prvi skupini (Rednak, Nikl, Fijavž, Messner in Kolarski). Drugo mesto so si s paroma zmag in porazov delili Nikl, Fijavž in Messner. Nikl je bil na drugem mestu za spoznanje boljši (+2) od Fijavža, kar je pomenilo njegovo slovo in morda, vsaj na papirju, manjše presenečenje skupine.

Sicer pa so se iz kvalifikacijskega dela v izločilne dvoboje uvrstili Tomažič, Veršec, Uljan, Vončina, Dakol, Gavez, Rednak in Nikl. Več o kvalifikacijskem delu si lahko ogledate tukaj

V izločilnem delu je težko govoriti o presenečenjih, a vsaj na papirju je bil še en tak dogodek. Omenjeni Ani je namreč sledil Erčulj, ki ga je v četrtfinalu premagal Dakol (5:4).

V finalu sta se pomerila brata Gradišnik. Mlajši Klemen si je pot utrl preko Rednaka (5:0), Potočnika (5:1) in Dakola (6:3), starejši pa preko Nikla (5:1), Kerepa (5:4) in Godeše (6:3).

Finale se je začelo z dvema "suhima štapoma" za 1:1 in kasneje vodstvom Klemna z rezultatom 3:1, od tiste točke naprej je Klemna nekoliko nesrečno zapustil brejk, Mitja pa je do konca odigral brez posebnih napak in serijo lepih in zelo zahtevnih čiščenj ter prepričljivo zmagal s končnim rezultatom 6:3.

Več o izložilnih dvobojih si lahko ogledate tukaj.  

Čestitke vsem tekmovalcem!




 



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije