24. September, 2017

Lavrič zlat, Ribič ujel srebro!

Lavrič zlat, Ribič ujel srebro!

V soboto, dne 2. 9. 2017, se je v prostorih biljardnice Direkt (Tbilisijska 83, Ljubljana)  odvil 7. turnir rekreativne lige. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini mednarodna osmica. In mednarodna ni bila samo disciplina, temveč tudi tekmovanje. Poleg domače zasedbe iz cele Slovenije (štajerska, gorenjska in ljubljanska regija) se je tekmovanja udeležil še Thomas Brattli (BK Direkt), ki je po rodu Norvežan. Prav imenitna zasedba.
Da govorimo o športu za vse generacije govori dejstvo, da je najmlajši tekmovalec Loris Kulenović (BK Direkt) štel rosnih 15, najstarejši Andraž Habić (BK Direkt) pa celih 70 let.

Mednarodna osmica je miselna uganka in to se je pokazalo že v uvodnem krogu, ko sta se udarila Janko Kočar (BK Osmica) in še en veteran Stane Jelačin (Klub biljardistov Ljubljana). O tekmi polni miselnih izzivov in taktičnih potez je odločila »majstorica«, ki jo je po dobrih dveh urah znojenja za mizo dobil Janko. Pozitivno za Staneta je bilo to, da tekmovanja BZS potekajo po sistemu skupin vsak z vsakim (kvalifikacijski del), tako da je kljub porazu še gojil upe za napredovanje v izločilni del tekmovanja.

Kljub vseeno Stanetu ni uspelo. Iz njegove skupine sta se naprej uvrstila Grega Ribič (BK Direkt), ki je v odločilni tekmi za uvrstitev v polfinale dobesedno odpihnil Kočarja z rezultatom 5:0 in Miha Papler (BK Kaval Premium), ki je v prav tako odločujoči tekmi za napredovanje premagal Norvežana.
Druga skupina je bila skupina »smrti«. Preudarni Janez Lavrič (prosti igralec), nepredvidljivi Jan Hvalec (BK Break), izkušeni Habič in vedno neugodni Blaž Savšek (BK Kaval Premium) so bili favoriti skupine, v kateri sta se predstavila še Marko Cimerman (BK Kaval Premium) in Kulenović. Hvalec je bil na začetku neustavljiv in dobil prvih 11! iger, ki jih je odigral, in je tako suvereno napredoval v polfinale. Drugi polfinalist je postal Janez Lavrič.

V prvem polfinalu sta se spopadla Hvalec in Ribič, v drugem pa Lavrič in Papler. Ribič je s prepričljivo igro, v kateri je naredil tudi »štap«, kar v biljardnem žargonu pomeni, da je potopil vse potrebne krogle za zmago, Hvalec pa sploh ni prišel do udarca, zmagal. Tekma med Lavričem in Paplerjem je trajala nekoliko dlje, na koncu je bil uspešnejši Lavrič, ki je tako dobil priložnost, da ubrani zlato, ki ga je dobil na zadnjem turnirju rekreativne lige v disciplini mednarodna osmica.
Finale med Ribičem in Lavričem je spremljalo kar lepo število gledalcev, ki so se zbrali v biljardnici in na terasi lokala Direkt. Po prvih štirih igrah je bil rezultat izenačen, nato pa je Lavrič prestavil v višjo prestavo in ušel na 4:2. Ribič je imel v sedmi igri priložnost za zmago, vendar je zgrešil lahko kroglo v srednji žep in tako omogočil Lavriču, da je počistil, kar je ostalo na mizi.

1. mesto: Janez Lavrič
2. mesto: mesto: Grega Ribič
3. mesto: mesto: Jan Hvalec
3. mesto: Miha Papler
5. mesto: Tomas Brattli (NOR)
5. mesto: Andraž Habič
7. mesto: Blaž Savšek
7. mesto: Janko Kočar

Iskrene čestitke vsem!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije