24. September, 2017

Lavrič zlat, Ribič ujel srebro!

Lavrič zlat, Ribič ujel srebro!

V soboto, dne 2. 9. 2017, se je v prostorih biljardnice Direkt (Tbilisijska 83, Ljubljana)  odvil 7. turnir rekreativne lige. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev, ki so se tokrat pomerili v disciplini mednarodna osmica. In mednarodna ni bila samo disciplina, temveč tudi tekmovanje. Poleg domače zasedbe iz cele Slovenije (štajerska, gorenjska in ljubljanska regija) se je tekmovanja udeležil še Thomas Brattli (BK Direkt), ki je po rodu Norvežan. Prav imenitna zasedba.
Da govorimo o športu za vse generacije govori dejstvo, da je najmlajši tekmovalec Loris Kulenović (BK Direkt) štel rosnih 15, najstarejši Andraž Habić (BK Direkt) pa celih 70 let.

Mednarodna osmica je miselna uganka in to se je pokazalo že v uvodnem krogu, ko sta se udarila Janko Kočar (BK Osmica) in še en veteran Stane Jelačin (Klub biljardistov Ljubljana). O tekmi polni miselnih izzivov in taktičnih potez je odločila »majstorica«, ki jo je po dobrih dveh urah znojenja za mizo dobil Janko. Pozitivno za Staneta je bilo to, da tekmovanja BZS potekajo po sistemu skupin vsak z vsakim (kvalifikacijski del), tako da je kljub porazu še gojil upe za napredovanje v izločilni del tekmovanja.

Kljub vseeno Stanetu ni uspelo. Iz njegove skupine sta se naprej uvrstila Grega Ribič (BK Direkt), ki je v odločilni tekmi za uvrstitev v polfinale dobesedno odpihnil Kočarja z rezultatom 5:0 in Miha Papler (BK Kaval Premium), ki je v prav tako odločujoči tekmi za napredovanje premagal Norvežana.
Druga skupina je bila skupina »smrti«. Preudarni Janez Lavrič (prosti igralec), nepredvidljivi Jan Hvalec (BK Break), izkušeni Habič in vedno neugodni Blaž Savšek (BK Kaval Premium) so bili favoriti skupine, v kateri sta se predstavila še Marko Cimerman (BK Kaval Premium) in Kulenović. Hvalec je bil na začetku neustavljiv in dobil prvih 11! iger, ki jih je odigral, in je tako suvereno napredoval v polfinale. Drugi polfinalist je postal Janez Lavrič.

V prvem polfinalu sta se spopadla Hvalec in Ribič, v drugem pa Lavrič in Papler. Ribič je s prepričljivo igro, v kateri je naredil tudi »štap«, kar v biljardnem žargonu pomeni, da je potopil vse potrebne krogle za zmago, Hvalec pa sploh ni prišel do udarca, zmagal. Tekma med Lavričem in Paplerjem je trajala nekoliko dlje, na koncu je bil uspešnejši Lavrič, ki je tako dobil priložnost, da ubrani zlato, ki ga je dobil na zadnjem turnirju rekreativne lige v disciplini mednarodna osmica.
Finale med Ribičem in Lavričem je spremljalo kar lepo število gledalcev, ki so se zbrali v biljardnici in na terasi lokala Direkt. Po prvih štirih igrah je bil rezultat izenačen, nato pa je Lavrič prestavil v višjo prestavo in ušel na 4:2. Ribič je imel v sedmi igri priložnost za zmago, vendar je zgrešil lahko kroglo v srednji žep in tako omogočil Lavriču, da je počistil, kar je ostalo na mizi.

1. mesto: Janez Lavrič
2. mesto: mesto: Grega Ribič
3. mesto: mesto: Jan Hvalec
3. mesto: Miha Papler
5. mesto: Tomas Brattli (NOR)
5. mesto: Andraž Habič
7. mesto: Blaž Savšek
7. mesto: Janko Kočar

Iskrene čestitke vsem!

Galerija



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleksander Raišič
510
Aleš Mandič
370
Svit Pavlinjek
310
Martin Lampret
245
Matej Brajkovič
215
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije