19. August, 2019

Ljubljana 9-ball Open - napoved vroče jeseni!

Četudi se poletna vročina počasi poslavlja, pa prav nič ne kaže, da bo biljardna jesen kaj manj vroča in vročična.

Zgolj še dober mesec nas loči do biljardnega spektakla v prestolnici Slovenije, t.j. do prvega odprtega prvenstva mesta Ljubljane v discipline devetke. In prav vsi znaki kažejo, da bo šlo za pravo poslastico.

Tekmovanje bo poteklo od 27. - 29. 9. 2019 in sicer pod organizacijsko roko Biljard kluba Ljubljana in kluba biljardistov Ljubljana ter pod gostoljubnim okriljem Biljardne hiše Ljubljana (Parmova in Slovenska). Ni odveč poudariti, da bo glavnina tekmovanja potekala v povsem novi biljardnici (BHL - Slovenska cesta), ki se kiti z vrhunsko biljardno infrastrukturo (15 biljardnih, ena Snooker in ena karambol miza) ter vso pripadajočo gostinsko ponudbo, kar seveda obljublja idealne tekmovalne pogoje.

Tekmovanje se kiti z izjemnim denarnim skladom v višini 25.000,00 eur! Da bo tekmovalna izkušnja še bolj vrhunska pa bo poskrbelo odlično vodstvo tekmovanja. Renomirana sodnika svetovnega kalibra g. Miha Vovko in g. Nikola Pešo bosta skrbela za pravilnost in profesionalnost, vodja turnirja g. Miha Zajc pa za tekoč in nemoten potek celotnega dogodka. Seveda tu doda svoj delež še osebje lokala in vsi tisti, ki bodo tako ali drugače pripomogli pri sami izvedbi.

Imenitnost izpričujejo tudi prve potrjene prijave. Že sedaj lahko občudujemo zveneča imena biljardnih legend in vzhajajočih zvezd kot so Ralph Souquet (Ger), Klent Kaci (Alb), Albin Ouschan (Avt), Fedort Gorst (Rus), Šandor Tot (Srb) in Sanjin Pehlivanović (BiH), če naštejemo samo nekatere.

Biljardna zveza Slovenije ob tej priliki izraža veliko veselje ob bližajočim se dogodkom in želi povabiti prav vse domače tekmovalce k udeležbi na tekmovanju. Če pa ne morejo tekmovati, naj si ga vsaj ogledajo. Brez dvoma gre za veliko stvar v naši neposredni bližini, ki kar kliče k obisku.

Več informacij o tekmovanju in prijava na tekmovanje tukaj.

Tako prav vse vljudno vabimo, da se tekmovanja udeležijo tako ali drugače, sami pa želimo organizatorjem in vsem partnerjem uspešno izvedbo tekmovanja.

Se vidimo konec septembra!

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar