13. June, 2022

Maks Benko prvič prvi med prvimi!

V soboto, dne 11. 6. 2022, se je v biljardnici Devetka Maribor odigral zadnji ligaški krog letošnje sezone. V Mariboru se je zbralo 17 tekmovalcev, ki so se pomerili v disciplini devetke.

V finalu sta se tokrat pomerila Mitja Gradišnik (Direkt) in Maks Benko (Direkt), iz kvalifikacijskega dela tekmovanja pa so se med najboljših osem uvrstili Boštjan Satler (Devetka Maribor), Miha Vičič Šnajder (Bistrc), Vuk Strugar (Direkt) in Franci Čučnik (KBL). Več o predtekmovanju si lahko ogledate tukaj.

V zanimivo finale med učencem in učiteljem se je prvi uvrstil preko Čučnika (7:2) in Erčulja (7:2), slednji pa preko Satlerja (7:4) in Kragolnika (7:6). V finalu je bil Maks prepričljivo boljši od Mitje in tekmo dobil z zanesljivih 9:5. Bron sta si razdelila Denis in Matjaž, več o finalnem delu pa si lahko pogledate tukaj

Maks je tako postal najmlajši zmagovalec elitnega turnirja najboljših v zgodovini slovenskega biljarda in to v času vzpona domačega in evropskega biljarda nasploh. Prav tako mu je uspelo vknjižiti popolno ligaško sezono. Na vseh šestih tekmovanjih je osvojil zlato: 5x v II. slovenski ligi ter za nameček še zaključni naslov med najboljšimi v državi.

Tako je napovedal ne samo ogorčeno domačo sezono 2022/23, ampak tudi neusmiljen pohod na same vršace evropskega biljarda.

Maksu na njegovi poti želimo potrpežljivosti, preciznosti, pameti in poguma, še posebej pa njemu in celotni mladinski reprezentanci uspešen nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Bulgariji.

Denis Kragolnik
Miha Vičič Šnajdar