27. September, 2021

Maks in Miha: dva zmagovalca, en prvak

V soboto, dne 25. 9. 2021, se je v prostorih biljardnice Direkt odigral prvi krog sezone 2021/22. V prijetni družbi in okolju se je 18 tekmovalcev pomerilo v disciplini osmice.

Iz kvalifikacijskega dela so se v izločilne dvoboje najboljših osem (8) uvrstili Maks Benko (Direkt), Miha Vičič Šnajdar (Bistrc), Francesca Garlatti (Direkt), Vuk Strugar (Direkt), Timotej Veršec (Direkt), Jan Slejko Ljubišič (KBL), Mark Metelko (Direkt) in Svit Pavlinjek (Direkt).

V finalu sta se udarila dva perspektivna mladinca Maks (11) in Miha (15). Prvi si je pot utrl preko Slejkota in Strugarja (oba 5:1), drugi pa preko Metelka in Garlattijeve (oba 5:2).

Samo finale je postreglo z dramo vredno najvišjih tekmovanj. Maks je hitro povedel s 4:1 in vse je kazalo na hiter zakluček finala, a dve nepazljivosti in odlična igra Mihe je botrovala izenačenju na 4:4 ter odločilni igri za naslov prvaka. Kot ponavadi v takih slučajih je brejk postregel z zapleteno in zaprto igro, kjer ni bilo enostavnih rešitev za zaključek igre. Tako se je zadeva prelevila v taktično izmenjavo, kjer je Maks naredil prvo napako, odprl nasprotnikov problem, slabo odigral sejf ter dal možnosti zmage nasprotniku.

Miza vsekakor ni bila lahka, a pod pritiskom je Miha odigral odlično. Potopil je vse svoje krogle in si belo pripeljal nekoliko nerodno, a vseeno, z dobro odmerjenim udarcem je bila tekma na razpolago. In res, odlična priprava na udarec, lepa izvedba in gledalci so lahko opazovali kako črna krogla pada v svojo luknjo. In ko je dvorana že pripravljala aplavz, je bela krogla našla pot med labirintom nasprotnikov krogel, se nekajkrat odbila in našla pot v srednji žep ter zmago nesrečno prepustila v stolu obnemelemu Maksu.

Tako lahko vsekakor rečemo, da smo dobili dva zmagovalca, a le enega prvaka. In prav oba si zaslužita velik aplavz!

Obe tretji mesti sta šli preko meje. Eno v Italijo (Garlatti), druga pa v Črno Goro (Vuk Strugar). Več o tekmovanju pa si lahko ogledate tukaj.

Prost nastop na 1. A sezone so si tako izborili Maks Benko, Miha Vičič Šnajdar, Francesca Garlatti, Vuk Strugar, Timotej Veršec, Jan Slejko, Mark Metelko in Svit Pavlinjek.

Čestitke vsem nastopajočim.

Denis Kragolnik