17. March, 2024

Maksu uvodna desetka!

V soboto, dne 16. 3. 2024, se je v prostorih biljardnice Devetka Maribor odvil 2. krog I. lige, v disciplini desetke pa se je pomerilo 28 tekmovalcev iz cele Slovenije in šire.

Iz kvalifikacijskega dela so se med 16 najboljših uvrstili Maks Benko (Direkt), Boštjan Satler (Devetka Maribor), Mitja Gradišnik (Direkt), Matjaž Erčulj (BKL), Tristan Šulek (BKL), Kristijan Hamzovski (Pik Celje), Aljoša Roškar (Devetka Maribor), Jožef Gatej (Gomes), Giacomo Giorgetti (Direkt), Obid Boštjan (Bistrc), Aleš Mandič (Osmica), Roberto Bartol (Bistrc), Kristijan Gavez (Gomes), Arzslan Ali (Direkt), Maj Badovinac (Direkt) in Matjaž Kozamernik (Direkt). Več o tem delu tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

V finalu sta se tokrat pomerila Maks Benko in Boštjan Satler. Prvi se je tja uvrstil preko Badovinca (6:1), Roškarja (6:1) in Erčulja (6:3), drugi pa presentljivo in izjemno preko favoriziranega Bartola in Gradišnika (oba 6:5) ter Gateja (6:4). V finalu je bil Maks prepričljivo močnejši in tekmo rutinirano zaključil s 6:1.

Tako je Maks osvojil svoj prvi turnir sezone, Satler po nizu odličnih predstav drugo mesto, bron pa sta si razdelila Matjaž Erčulj in Mitja Gradišnik.

Za konec gre še omeniti dobre nastope seniorja Gateja, mladinca Šuleka in v Sloveniji študirajočega gosta iz VB, Arzslana Alija; prav vsi so na koncu zasedli lepa peta mesta.

Čestitke vsem nastopajočim, biljardnici Devetka pa zahvala za dobro organizacijo in prijeten turnir.

Aleš Mandič
Martin Lampret