25. May, 2020

Matej Šulek državni prvak v osmici

Matej Šulek državni prvak v osmici

V soboto, dne 23. 5. 2020, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana - Slovenska odigralo člansko državno prvenstvo v mednarodni osmici. Da bo tokratno tekmovanje še posebej zanimivo je napovedovala številčna in močna zasedba najboljših in najbolj zagnanih slovenskih biljardistov. Tako smo lahko med tridesetimi udeleženci po daljšem času spet ugledali dva asa slovenskega biljarda Mateja Šuleka in Rada Doroslovca in prav oba sta upravičila svoj status.

Že sam kvalifikacijski del je postregel s kar nekaj zanimivimi rezultati, presenečenji in uvrstitvami. Tako je naprimer že v prvem krogu Šulek ugnal Erčulja (6:4), da bi ga kasneje "presenetil" vedno neugodni Gavez (5:6). Prav tako je dobra uvrstitev uspela Benu Messnerju (Gomes), ki je z zmago nad favoriziranim Čučnikom (6:2) osvojil končno deveto mesto. Poudarili bi tudi prvo zmago mladega Blaža Rusa (Direkt), ki je s 6:2 premagal Luka Zormana (Direkt) in tako vknjižil lepo spodbudo za naprej. 

Na koncu so se iz sistema dvojne eliminacije v izločilne dvoboje najboljših osem vseeeno uvrstili Ana Gradišnik (Bistrc), Klemen Gradišnik (BIstrc), Matej Šulek (BKL), Matjaž Erčulj (Gomes), Mitja Gradišnik (Direkt), Jurij Potočnik (Dirket), Rado Doroslovac (KBL) in Kristijan Gavez (Gomes).

V finalu sta se pomerila Matej Šulek in Jurij Potočnik. Prvi se je tja uvrstil preko Ane (7:5) in Mitje Gradišnik (7:6), katerega je ugnal po pravem maratonskem dvoboju polnim zanimivih potez in dramatičnih preobratov. Jurij Potočnik si je pot tlakoval preko Klemna Gradišnika (7:6) in Erčulja (7:3), ki v polfinalu nekako ni našel svoje najboljše igre.

Finale med Jurijem in Matejem je bilo poravnano do 3:4, potem pa je Matej nanizal tri zaporedne igre in se takoj po povratku v tekmovalni biljard veselil novega naslova državnega prvaka v mednarodni osmici. Bron sta si razdelila Mitja Gradišnik in Matjaž Erčulj.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Za prijetno tekmovanje se zahvaljujemo Biljardni hiši, njenemu osebju in seveda prav vsem tekmovalcem.

Vidimo se že to soboto na tretjem krogu 1. slovenske lige - vljudno vabljeni. 


 



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
2535
Maj Badovinac
1495
Matjaž Erčulj
1415
Roberto Bartol
1200
Svit Pavlinjek
915
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1090
Peter Drame
885
Tomaž Varvaris
725
Dejan Arnavtovič
455
Stane Jelačin
410
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Maj Badovinac
835
Tristan Šulek
680
Svit Pavlinjek
580
Blaž Rus
405
David Gradišnik
405
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije