6. March, 2016

MOJA BOLEZEN JE VIJOL'ČNA LJUBEZEN

MOJA BOLEZEN JE VIJOL'ČNA LJUBEZEN

2. A turnir 2016 (Ljubljana, 5. 3. 2016):

1. mesto, Matjaž Erčulj,
2. mesto, Jurij Potočnik,
3. mesto, Mitja Gradišnik,
3. mesto, Denis Kragolnik,
5. mesto, Ana Gradišnik,
5. mesto, Marko Bakarčič,
5. mesto, Klemen Gradišnik,
5. mesto, Nino Porić.

* * *

Po treh ligaških turnirjih sezone sta to soboto akcijo gostili preostali dve ljubljanski biljardnici, Kaval in Biljardna hiša, kjer so se za najboljša mesta pomerili prvoligaši v disciplini mednarodne osmice. Prijavilo se je nekoliko manjše število 25-ih igralcev iz petih klubov, a zaradi tega ni bil nivo igre nič slabši, ravno nasprotno, manj dvobojev je od tekmovalcev zahtevalo toliko več pazljivosti pri vsaki potezi. Največja imena so ponovno upravičila svoje statuse in si razdelila najboljša mesta, prav tako pa smo lahko videli, kako posamezniki osvajajo nove mejnike.

Do svoje najboljše uvrstitve na tekmovanjih najvišjega kova je tako prišel vse boljši Nino Porić (BK Direkt), ki se je prebil skozi celotni redni del tekmovanja vse do četrtine finala, kjer je naletel na Jurija Potočnika (BK Kaval). Komisar je osvojil zadnja dva turnirja na domačem terenu in stopil v dvoboj kot občuten favorit, a se je nasprotnika otresel šele v zadnjih treh rackih. Do 4:4 sta si z novopečenim a-ligašem partije trmasto izmenjevala in šele proti koncu je Direktovec nekoliko popustil. Potočnika je nato čakal še en težek preizkus v polfinalu, kjer ga je pričakal Denis Kragolnik (BK Gomes). Vijolični navijači so se morda začeli prehitro veseliti, ko je mladi as pohitel v vodstvo z rezultatoma 5:2 in 6:3. V zadnjih štirih rackih je zakrivil par nepričakovanih napak, ki jih je domačin vse po vrsti kaznoval za končnih 7 proti 6. Vseeno je bil Kragolnikov nastop po daljšem odmoru od ligaških tekmovanj vreden vseh pohval in pokazatelj prepričljivega napredka.

V drugem polfinalu sta se srečala stara znanca, Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Mitja Gradišnik (BK Ilirija), ki zadnje čase stopnjujeta že tako ali tako zavidljivo formo. Za Matjaža je bil to prvi dvoboj po seriji treh, kjer nasprotniku ni pustil uvodne prednosti, kar je izkoristil za hiter preboj v finale. Napak nasprotnika niti ni zares potreboval. Izvzemši logističnih težav s prehajanjem gostov z enega konca biljardnice do drugega, je bila bistvena težava mize 1 nepredvidljivo razbijanje, na kar je namignilo večje število suhih brejkov. Priložnosti za izbor boljših kugel je Matjaž izkoristil v svoj prid in se podal v finale z rezultatom 7 proti 3. Tudi zadnji obračun dneva je videl svoj delež štapov in čistega pospravljanja – pa še nekaj mislibegajočih kiksov za gledalčevo popestritev. Kot pred slabim letom, ko sta nasprotnika odigrala finale tretjega A turnirja, je tudi tokrat prišlo do odločilne partije. Igralca si nista pustila dihati, vodstvo nikoli ni bilo večje od enega racka, zmago pa si je na koncu s suvereno pospravljeno mizo prigaral Erčulj. Prvi dve zmagi sezone sta torej pripadli veteranoma slovenskega biljarda.

Ne pozabimo čestitati vsem najboljšim. Neomejena peta mesta so osvojili Marko Bakarčič (BK Ilirija), ki spridoma izrablja odsotnost klubskega kolega in vodilnega na lestvici, Mateja Šuleka, za zmanjševanje razlike v točkah; Ana Gradišnik (BK Ilirija), ki se je morala od turnirja predčasno posloviti zaradi bolečine v ramah in ji seveda želimo hitro okrevanje in vrnitev na turnirje ter Klemen Gradišnik (BK Kaval), ki je dopolnil prvo uvrstitev vseh treh Gradišnikov med najboljših 8 na turnirjih prve lige. Čestitke tudi ostalim, ki so uspeli preseči svoja pričakovanja in se vidimo čez tri tedne, ko se bo cvet našega športa pomeril v desetki. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
1080
Maj Badovinac
835
David Gradišnik
740
Tristan Šulek
680
Blaž Rus
630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije