22. October, 2019

Mrak "čisti" sezoni dodaja še naslov državnega prvaka v devetki

Mrak "čisti" sezoni dodaja še naslov državnega prvaka v devetki

V nedeljo, dne 20. 10. 2019, se je v prostorih Biljardne hiše Ljubljana - Slovenska odigralo mladinsko državno prvenstvo v devetki. Tekmovanja se je udeležilo kar dvanajst tekmovalcev, kar predstavlja prav imeniten rekord sezone.

Naši mladi so se tako lahko pomerili v polnem kvalifikacijske sistemu dveh skupin z izločilnimi dvoboji najboljših štirih.

O napredku najmlajših priča Mrakova težavna pot do naslova prvaka. V svoji kvalifikacijski skupini je takoj na začetku utrpel kar dva zaporedna poraza (Papež in Kulenović) in vse je kazalo na veliko presenečenje neuvrstitve v zaključni del tekmovanja. Kljub težavni situaciji se je mladenič zbral, nanizal tri zaporedne zmage in se kot drugouvrščeni uvrstil v polfinale. Prvi iz skupine je bil Loris Kulenović. 

Druga skupina je bila enako zanimiva ter napeta in vse do konca ni bilo jasno, kdo bo napredoval v polfinale. Kot prvouvrščeni se je uvrstil Blaž Rus (4 zmage in 1 poraz), drugo mesto pa je dal prav zadnji dvoboj med Davidom Furlanom in Davidom Gradišnikom, ki sta do tega trenutka zbrala vsak po tri zmage in en poraz. Z rezultatom 4:2 je Furlan potrdil svojo izkušenost in se kot zadnji uvrstil v zaključni del tekmovanja.

Prvo polfinale med Kulenovićem in Furlanom je bilo dokaj enostransko. Z rezultatom 5:1 je slavil Mrak. Drugo polfinale med Rusom in Mrakom pa je bilo precej bolj napeto. Fanta sta bila izenačen vse do rezultata 3:3, nato pa je Mrak le izkoristil svoje bogato znanje in zmagal s končnim rezultatom 5:3.

Zdaj že klasično finale med Mrakom in Furlanom je bilo tako kot ponavadi. Tekmovalca sta bila izenačena do 4:4, na koncu pa je bil Mrak nekoliko srečnejši in z rezultatom 5:4 potrdil naslov državnega prvaka.

Izpostavljamo še dobri uvrstitvi Luka Voglarja in Davida Gradišnika, ki sta osvojila končni peti mesti ter odličen nastop debitantov Maksa Benka, Svita Pavlinjka in Maja Badovinca, ki so že v svojih ranih začetkih osvojili prve zmage na tekmovanjih najvišjega ranga.

Za kones se zahvaljujemo še Biljardni hiši Ljubljana in Biljard klubu Ljubljana, ki sta naše najmlajše počastila z brezplačno igro snookerja in karambola.

Iskrener čestitke vsem!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
6635
Denis Kragolnik
5270
Matjaž Erčulj
4305
Mitja Gradišnik
3245
Boštjan Satler
3125
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Peter Fijavž
1960
Maj Badovinac
1735
Boštjan Obid
1475
Svit Pavlinjek
1170
Klemen Šorak
870
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
2695
Natalija Golob
2060
Blaž Rauter
1175
David Gradišnik
1010
Luka Jerina
900
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
2885
Maj Badovinac
2720
David Gradišnik
2235
Tristan Šulek
1850
Maks Benko
1100
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije