16. December, 2018

Mrak državni prvak v devetki, Furlanu sezona!

V soboto, dne 15. 12. 2018, se je v prostorih biljardnice Devetka Maribor zaključila mladinska sezona 2018. V sklepnem dejanju so se mladi tekmovalci pomerili za naslov državnega prvaka v disciplini devetke.

Tekmovanja se je udeležilo devet tekmovalcev, že na pričetku pa jih je s strani biljardnice pričakalo sladko in slano pecivo, predvsem pa sveže preoblečene mize, prijazno dobavljene s strani vrhovnega sodnika Mihe Vovka in skrbno napete izpod roke predsednika kluba, g. Aleša Pečečnika. Tako je bilo vse pripravljeno za začetek tekmovanja.

V finalu sta se pomerila Loris Kulenovič in Jan Mrak, prav slednji pa je bil prepričljivo boljši in finale dobil z rezultatom 5:0. Tako je Jan zaključil sezono z naslovom državnega prvaka, Lorisu pa je uspelo zbrati dovolj točk, da je mlademu Rusu, vsaj začasno, preprečil zaključek sezone med top tri mladinci Slovenije. Vseeno gre za odlično sezona Blaža, ki mu gredo vse čestitke.

Svojevrsten uspeh je uspel tudi Davidu Gradišniku. S tremi zmagami (4:2; 4:1; 4:3) in enim porazom (1:4) se je prebil iz težke skupine (Furlan, Gradišnik, Mrak, Rotar in Rojko) in se uvrstil v polfinale DP. Za nagrado je prejel bronasto medaljo in posebno priznanje za najmlajšega udeleženca lige.

Vse prisotne pa je ob koncu sezone razveselila še slastna torta, ki jo je priskrbela ga. Saša Rojko. Tople zahvale tudi njej.

Čestitke našim mladim!

1980