27. January, 2019

Mraku prvi turnir mladinske sezone, Lorisu prvi "štap" kariere.

Mraku prvi turnir mladinske sezone, Lorisu prvi "štap" kariere.

Dne 26. 1. 2019 se je v prostorih posodobljene biljardnice Break, Savska cesta 34, Kranj, odvil prvi krog letošnje mladinske lige.

Tekmovanja se je udeležilo devet tekmovalcev, tokrat prvič med nami tudi lokalni up Luka Plemelj, udarili pa so se v disciplini mednarodne osmice.

Iz skupin so se v polfinalna dvoboja uvrstili Jan Mrak (BK Hipodrom) ter Aljaž Papež, Loris Kulenović in David Furlan (vsi BK Direkt). V prvem je bil Mrak boljši od Papeža (4:0), v drugem pa je Loris ugnal Davida, prvega mladinca lanske sezone, z rezultatom 4:1.

Loris in Jan sta uprizorila izredno napeto in zanimivo finale. Do rezultata 3:3 sta bila vseskozi poravnana, pri čemer je imel Jan v zadnji sedmi igri prednost brejka. Nihče pa si ni mogel zamisliti, kako se bo ta prednost izkazala. Mrak je razbil suho in Lorisu je pod pritiskom uspelo neverjetno: zelo težko mizo je pospravil vse do črne in cela dvorana je zadrževala sapo ali mu bo uspel prvi "štap" kariere? In res je potopil še osmico, a medtem, ko sta se nasprotnika praktično že rokovala, je bela krogla našla pot med dvema kroglama, in se s počasnostjo božjih mlinov odtkotalila v srednjo luknjo. Tako je Janu avtomatično pripadla zadnja partija in lahko se je "veselil" sicer zaslužene zmage.

Kljub navedenemu sta si takoj športno segla v roke in se vsak po svoje veselila uspešnega tekmovanja.

Peto mesto sta osvojila David Gradišnik in Matic Rotar, sedmi sta šli Blažu Rusu in Luki Plemlju, deveto mesto pa je tokrat zasedel Alex Rojko, ki je bil praktično v vsaki igri tik pred zmago in bi z malo več športne sreče lahko kaj kmalu dosegel precej višjo uvrstitev.

Iskrene čestitke vsem!

GalerijaKomentarji« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Matjaž Erčulj
3725
Mitja Gradišnik
2590
Klemen Gradišnik
2500
Jurij Potočnik
1980
Matej Šulek
1835
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Bojan Uljan
830
Kristijan Nikl
615
Sašo Mežek
610
Simon Tomažič
575
Rok Količ
530
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1075
Blaž Rus
880
Samir Mahmutović
680
Iulian-Anatol Ermalai
610
Luka Zorman
495
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Alex Kovačec
1620
Blaž Rus
1525
David Gradišnik
1275
Ivan Kretov
1170
Maks Benko
860
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije