28. March, 2016

NA VRHU VSE BOLJ IZENAČENO

3. A turnir 2016, BHL.

3. A turnir 2016 (Ljubljana, 26. 3. 2016):

1. mesto, Miha Šinkovec,
2. mesto, Mitja Gradišnik,
3. mesto, Matjaž Erčulj,
3. mesto, Kristijan Hamzovski,
5. mesto, Matej Dakol,
5. mesto, Rado Doroslovac,
5. mesto, Klemen Gradišnik,
5. mesto, Jurij Potočnik.

* * *

To soboto se je v Biljardni hiši v Ljubljani odigral tretji turnir prve lige v sezoni 2016. Velikonočnemu vikendu spodobno se je nabralo malo manjše število 22-ih igralcev iz petih klubov, kar pa običajno pomeni tudi večje število bolj izenačenih dvobojev, preden se udeleženci dogovorijo, komu pripada največji pokal. Tokrat se je na zmagovalna pota vrnil Miha Šinkovec (BK Ilirija), uspeh domačega kluba pa je z drugim mestom dodatno potrdil še Mitja Gradišnik.

Za prijetno presenečenje turnirja je tokrat poskrbel Kristijan Hamzovski (BK Kaval Premium), ki je sklenil serijo zavidajočih rezultatov z mariborskih in kavalovskih HC turnirjev nadaljevati na zveznih tekmovanjih. Brez poraza se je uspel priboriti vse do polfinala, kjer je na koncu le moral priznati premoč Šinkovcu.

Dvoboj se je za Hamzovskega začel precej obetavno. Izkoristil je nepričakovano napako v prvem racku, dodal temu še dve brezhibni mizi in suvereno povedel s 3:0. Šele ko je v peti partiji prerezal desetko za 4:1, je nasprotnik prvič zavohal kri in slutiti je bilo, da bo kazen vzgojna. Hamzovski je sicer uspel še enkrat povesti s 5:3, kar pa Šinkovca ni uspelo ustaviti. Minute za mizo so se drastično prevesile v njegovo korist in nanizal je štiri točke zapored za končni rezultat 7 proti 5 in prehod v finale. Kristijanovo prvo odličje na tekmovanjih najvišjega ranga pa je prav tako dodatna potrditev klubskega uspeha – prvič so se kar štirje Kavalovci uvrstili med zadnjih 8.

Za sosednjo mizo sta se v drugem polfinalnem obračunu drugič zapored srečala Matjaž Erčulj (BK Gomes) in Mitja Gradišnik, ki sta tokrat zamenjala vlogi. Gradišnik je štartal eksplozivno in si zagotovil prednost štirih točk, ki se je izkazala za neulovljivo. Prepričali smo se lahko, kako pomembno je na tem nivoju dobro izkoristiti razbijanje in nadaljevati s prvim udarcem v partiji. Matjaž je postopoma začel uveljavljati svoje znanje, znižal je zaostanek na 4:2 in 6:4, a Mitja se ni pustil zmesti in po dolgem času je premagal svojega rivala s 7 proti 4. Več kot dovolj dober razlog za pol-tihi vzdih olajšanja: »Tooo!«

V finalu smo skoraj videli ponovitev podobnega, a se je Šinkovec izkazal za nekoliko bolj trdovratnega nasprotnika in Gradišnikova uvodna prednost 3:1 se je sčasoma začela plahneti. Podobno kot temperatura v tistem trenutku. Šinkovec je pohodil na plin in po izenačenju na 3 so tudi situacije na mizah postale lažje obvladljive. Izmenjala sta si naslednje štiri partije do 5:5, izmenjava sejfov pa se je v zadnjih dveh obakrat obrnila v Mihovo prid in suvereno je postavil piko za 7 proti 5.

Iskrene čestitke vsem najboljšim! Ne pozabimo omeniti zelo prepričljivih uvrstitev na peto mesto, do katerega so se priborbali: Rado Doroslovac (BK Ilirija), ki je na svojem začasno zaključnem turnirju še enkrat pokazal, zakaj ga ne gre nikoli podcenjevati ter Matej Dakol, Klemen Gradišnik in Jurij Potočnik (vsi BK Kaval Premium), ki nepopustljivo nizajo suverene rezultate v sezoni in znajo vsak hip presenetiti.

Polovička sezone ligaških turnirjev je za nami, ne pozabimo pa na državna prvenstva, ki jih letos še nismo okusili. Nadaljujemo prav z DP v straight poolu 23. aprila, dva tedna pred tem pa se bodo seniorji lahko pomerili v devetki. Nabrusite palice, dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
1080
Maj Badovinac
835
David Gradišnik
740
Tristan Šulek
680
Blaž Rus
630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije