24. March, 2016

POLOVIČKA SEZONE ZA NAMI, LESTVICA SE POČASI IZOBLIKUJE

Najboljši s sobotnega 3.B turnirja: Klemen Šorak (2.), Miha Žagar (1.), Klemen Plemelj (3.) in Edvard Presečnik (3. mesto).

3. B turnir 2016 (Ljubljana, 19. 3. 2016):

Miha Žagar, 1. mesto
Klemen Šorak, 2. mesto
Klemen Plemelj, 3. mesto
Edvard Presečnik, 3. mesto
Blaž Bižal, 5. mesto
Jožef Gatej, 5. mesto
Maks Gerčar, 5. mesto
Vid Kuklec, 5. mesto

* * *

To soboto se je v ljubljanskih Biljardnici Kaval in Biljardni hiši odigral že tretji B turnir sezone. Tokrat je bila na sporedu disciplina desetke. Število tekmovalcev ni razočaralo, saj se je kot prejšnjič prijavilo 39 igralcev iz osmih klubov, odločenih poseči po najvišjih mestih. Počasi se nam izrisuje slika, kdo je od lanskega leta najbolj napredoval, kdo trmasto ostaja nevaren nasprotnik in kdo ima resen namen v naslednji sezoni zaigrati v najvišji ligi. Kot se to rado zgodi na turnirjih drugoligašev, so si pokale razdelili štirje klubi, najvišjega pa je za BK Direkt domov odpeljal Miha Žagar.

O suverenosti njegove igre nas lahko prepričajo že sami rezultati. V prvih štirih dvobojih, vse do zadnjih štirih, so mu nasprotniki uspeli vzeti vsega 6 partij. Prvič ga je po dominantnosti zares povprašal šele Klemen Plemelj (BK Gorenc). Slednji je v polfinalu skoraj uspel izkoristiti dvakratno podarjen okvir: na ključnih točkah je Žagar namreč zgrešil desetko za novo točko in namesto vodstva za 3 (4:1 in 5:2), je bilo to obakrat zmanjšano na 1 (3:2 in 4:3). Nasprotnik je pograbil vajeti v svoje roke in povedel s 5:4 in vse je že kazalo, da mu je uspel popoln rezultatski preobrat, a Direktovec se je še enkrat sestavil in zakorakal v finale s serijo samozavestnih udarcev in rezultatom 6 proti 5..

Za drugo mizo je Edvard Presečnik, ki kljub nerednim nastopom zbira prepričljive rezultate, branil domači teren pred vodilnim imenom druge lige, Klemnom Šorakom (BK Iliriija). Medtem ko sta si za prvo mizo fanta iskala nove in nove načine, kam skriti belo kuglo, je tu petardiralo po celem terenu. Več izjemnim izstrelkom je sledilo nekaj nepričakovanih kiksov, kar je spretno izkoristil mladi Ilirec in po uvodni izmenjavi rackov (izenačenje na 2), prevzel neustavljivo vodstvo 5:2. Edo je sicer odgovoril z eno točko, a ga je prekršek na delikatni dvojki v deveti partiji stal dvoboja in Šoraku je moral priznati premoč ob rezultatu 6 proti 3.

Sodeč po igri bi lahko prevesili vlogo favorita rahlo na stran Direktovca, a finalni obračuni znajo še kako presenetiti, zato stav vendarle nismo pobirali. Začelo se je precej enostransko. Šorak je izkoristil nasprotnikovo napako v drugi partiji in izenačil na 1, sicer pa je bila minutaža sprva občutno tekla v Žagarjevo korist. Premišljeno in precej natančno se je lotil situacij na mizah in suvereno povedel s 5 proti 1, nakar ga je tik pred ciljno črto zapustila koncentracija in slaba vožnja s šestice je nasprotniku ponudila novo priložnost, ki je ni imel namena zavrniti. Suvereno je pospravil še naslednji rack in igra je bila pri rezultatu 5:3 kar naenkrat spet odprta. Tu pa se je za ta večer tudi končalo. Šorak je v devetem racku vrnil uslugo in Žagar je podarjeno sedmico izkoristil za prvo – in kot vse kaže ne zadnje – odličje sezone 2016.

Iskrene čestitke prav tako ostalim najboljšim. Do prepričljivih petih mest so se priborbali Blaž Bižal (BK Kaval Premium), Jožef Gatej (BK Ilirija), Maks Gerčar (BK Direkt) in Vid Kuklec (BK Ilirija). Našteti se v letošnji sezoni redno uvrščajo visoko, kar je lahko dober znak za nasprotnike, s kom ni heca in kdo postaja resen kandidat za mesta, ki vodijo v višjo ligo naslednje leto. Za vse ostale, ki pa jim ni uspelo zadostiti pričakovanjem, pa se prihajajočo sezono ponuja nova priložnost na A turnirju v Biljardni hiši in Biljardnici 9-ka. Dober trening do prihodnjič.



Komentarji



« Nazaj
Lestvice
MESTO
IME
TOČKE
Maks Benko
3020
Roberto Bartol
2150
Matjaž Erčulj
1900
Maj Badovinac
1745
Boštjan Satler
1195
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Aleš Mandič
840
Svit Pavlinjek
835
Aleksander Raišič
830
Miha Zajc
470
Aleš Pečečnik
465
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Marko Hočevar
1270
Peter Drame
1260
Tomaž Varvaris
1110
Andrej Hribljan
855
Stane Jelačin
665
Ogled celotne lestvice »
MESTO
IME
TOČKE
Svit Pavlinjek
1080
Maj Badovinac
835
David Gradišnik
740
Tristan Šulek
680
Blaž Rus
630
Ogled celotne lestvice »
izdelava spletne strani Copyright © 2013 Biljardna zveza Slovenije