11. May, 2020

Premor osvežil BK Gomes - Rojko in Satler prva.

V soboto, dne 9. 5. 2020, je v prostorih biljardne hiše Ljubljana potekal težko pogrešan prvi turnir "post" karantenskega obdobja. Po dobrih dveh mesecih prisilnega premora, smo le lahko organizirali tekmovanje za tekmovalce II. in III. lige, ki so se pomerili v disciplini devetke. Prijavilo se je kar 24 C in 25 B ligašev, kar priča, da smo tekmovanja in prijatelje resnično pogrešali.

III. liga se je najprej pomerila v štirih kvalfikacijskih skupinah iz katerih so se med najboljši osem uvrstili Maks Benko (Direkt), Miloš Karadžič (Direkt), Kovač Matej (BKL), Kovačec Alex (Devetka Pool Maribor), Iulian Ermelai (BKL), Sandi Rojko (Gomes), Blaž Rus (Direkt) in Luka Zorman (Direkt).

V finalu sta se pomerila Alex in Sandi. Prvi se je prebil preko Ermelaia in Karadžiča, drugi pa preko Benka in Zormana. V finalu je bil Sandi uspešnejši in se je lahko veselil svoje prve turnirske zmage pod okriljem BZS.

II. liga je tekmovala v klasičnem sistemu dvojnega repasaša z izločilno skupino najboljših osem (8). Tja so se uvrstili Klemen Šorak (Advantis), Bojan Uljan (Bistrc), Sašo Mežek (Break), Boštjan Pemič (Frankie's), Boštjan Satler (Gomes), Boštjan Obid (Bistrc), Domen Šinkovec (Break) in Peter Fijavž (Frankie's).

V finalu sta se pomerila Satler in Mežek. Prvi se je prebil preko Obida (6:5) in Fijavža (6:2), drugi pa preko Pemiča (6:2) in Šoraka (6:5). V dokaj izenačenem finalu je bil Satler bolj zbran in tekmo dobil s 6:4.

Več o tekmovanju si lahko ogledate tukaj.

Hvala Biljardni hiši za varno okolje, hvala personalu za topel sprejem. Ter nenavsezadnje vsem udeležencem za super športno zabavo. Lepo vas je bilo videti.

Naslednje tekmovanje - slovenska 1. liga.

Športen pozdrav!

Aleš Mandič